آشنایی با انواع چاقوی آشپزخانه

انواع کارد و چاقو آشپزخانه | کاربردهای آنها در آشپزی

فهرست مطالب

چاقو به عنوان یکی از مهم‌ترین وسایل موجود در آشپزخانه محسوب می‌شود و بسیاری از کارهای برش با استفاده از یک چاقوی خوب به راحتی قابل انجام است. چاقوها بر اساس تیغه‌ای که دارند، برای اهداف خاصی طراحی شده‌اند که موجب سهولت و دقت در برش خواهند شد. اگر می‌خواهید در مورد انواع چاقوی آشپزخانه اطلاعات بیشتری کسب کنید، در این مقاله از بیک لند با ما همراه باشید. در کنار انتخاب چاقوی مناسب برای برش و آماده‌سازی مواد اولیه، داشتن ابزارهای حرفه‌ای برای قنادی نیز اهمیت زیادی دارد. برای مشاهده قیمت و خرید محصولات متنوع، به صفحه لوازم قنادی مراجعه کنید.

آشنایی با انواع چاقو آشپزخانه

چه بخواهید قسمتی از یک نان را تکه کنید یا بخواهید به خرد کردن پیاز و گوجه فرنگی بپردازید، استفاده از یک چاقوی مناسب باعث راحتی کار شما می‌شود. چاقوها را می‌توان بر اساس کاربردهای آن‌ها به دسته‌بندی‌های مختلفی تقسیم کرد که این دسته‌بندی‌ها به شرح زیر هستند:

·       چاقوی سرآشپز 

چاقوی سرآشپز به عنوان یکی از مهم‌ترین انواع چاقوی آشپزخانه شناخته می‌شود. این چاقو دارای تیغه‌ای پهن بوده که به سمت بالا تا یک نقطه مخروطی شده است. این حالت چاقو اجازه چرخش سریع آن به عقب و جلو را خواهد داد.

طول چاقوی سرآشپز بین 15 تا 30 سانتی‌متر بوده و اندازه آن متناسب با اندازه دست آشپز انتخاب می‌شود. به منظور افزایش کارایی و دوام این چاقو، قسمت انتهایی تیغه داخل دسته قرار می‌گیرد. از چاقوی سرآشپز می‌توان برای انجام هر کار برشی نظیر برش گوشت، خرد کردن هویج و… استفاده کرد.

انواع چاقوی آشپزخانه

·       چاقوی کاربردی

طول چاقوی کاربردی بین 10 تا 17 سانتی‌متر بوده و برای برش موادی که کوچک هستند، از آن استفاده می‌شود. بنابراین این چاقو برای خرد کردن یا برش دادن مواد درشت مناسب نیست. البته تیغه باریک و نوک کوچک چاقو امکان انجام برش‌های نازک یا فیله کردن را به آشپز می‌دهد.

·       چاقوی سانتوکو

چاقوی سانتوکو یکی از انواع کارد آشپزخانه با طولی کوتاه و نازک بوده و برخی از آشپزها به جای چاقوی سرآشپز از آن استفاده می‌کنند. این چاقو به عنوان یک چاقوی همه‌کاره شناخته شده و برای برش دادن، خرد کردن و ریز کردن بسیار مناسب است. تیغه صاف این چاقو باعث می‌شود که روی صفحه برش تاب نخورده و بتواند سبزیجات را به خوبی خرد کند. برخی از چاقوهای سانتوکو با لبه توخالی تولید می‌شوند. گودی‌های موجود در تیغه چاقو باعث می‌شود که گوشت و سایر مواد نرم و سخت بدون چسبیدن به چاقو به سرعت برش بخورند.

انواع کارد آشپزخانه چیست

·       چاقوی استخوانی 

از چاقوی استخوانی برای جدا کردن گوشت و ماهی از استخوان استفاده می‌شود. این چاقو طولی معادل با 8 تا 20 سانتی‌متر داشته و عرض تیغه آن کمی متفاوت است. تیغه‌های این چاقو در سه نوع انعطاف‌پذیر، نیمه سفت و سفت بوده که تیغه سفت به دلیل افزایش دقت در برش محبوبیت زیادی میان آشپزها دارد.

از پرکاربردترین انواع چاقوهای آشپزخانه می‌توان به چاقوی سرآشپز، چاقوی کاربردی، چاقوی سانتوکو و استخوانی اشاره کرد. چاقوی سرآشپز یک چاقوی همه کاره بوده و چاقوی کاربردی برای برش موادغذایی کوچک مناسب است. همچنین چاقوی سانتوکو جایگزین مناسبی برای چاقو سرآشپز بوده و چاقو استخوانی برای جدا کردن گوشت از استخوان کاربرد دارد.

·       ساطور

ساطور به عنوان یکی از بزرگ‎ترین و سنگین‌ترین انواع چاقوی آشپزخانه شناخته شده که دارای یک تیغه بزرگ، پهن و سنگین است. تیغه بزرگ و سنگین ساطور به شما کمک می‌کند که مواد سفت و ضخیم نظیر کدو تنبل، استخوان و گوشت را به راحتی خرد کنید. همچنین تیغه پهن و سنگین آن برای کوبیدن و خرد کردن مرغ، ماهی، گوشت و سیر مناسب است.

·       چاقوی تیغه کوتاه

اگر از آن دسته افرادی هستید که می‌خواهید به تزیین ظریف مواد غذایی و نوشیدنی‌ها بپردازید، چاقوی تیغه کوتاه یکی از مناسب‌ترین انتخاب‌ها برای شما است. این چاقو دارای یک تیغه نازک 7 تا 10 سانتی‌متری با یک نوک تیز بوده که می‌توانید از آن برای برش و پوست کندن میوه‌ها، سبزیجات و بریدن چربی‌های اضافی با دقت بالا استفاده نمایید. همچنین این چاقو برای ریز کردن میگو و خرد کردن آن نیز مناسب است.

·       چاقوی استیک

چاقوی استیک که با نام چاقوی رومیزی نیز شناخته می‌شود، برای برش غذای پخته شده بسیار مناسب است. از این چاقو همانطورکه از نامش مشخص است، برای برش استیک، مرغ و ماهی کاربرد دارد. چاقوی استیک در انواع دندانه‌دار، نیمه دندانه‌دار یا بدون دندانه تولید می‌شود. این چاقوها نیازی به تیز کردن مداوم ندارند و برای مدت طولانی تیز می‌مانند. البته چاقوی استیک بدون دندانه زودتر کند شده اما به راحتی تیز می‌شود.

انواع کارد آشپزخانه

·       چاقوی ناچیری بوچو

از دیگر انواع کارد آشپزخانه می‌توان به چاقوی ناچیری بوچو اشاره کرد. ناچیری بوچو نوعی چاقو ژاپنی بوده که از آن معمولا برای برش سبزیجات استفاده می‌شود. این چاقو تیغه‌ای نازک و پهن با نوکی مربع شکل داشته که کمک می‌کند سبزیجات بلند نظیر هویج و بادمجان به راحتی نصف شوند. همچنین برای تهیه ورقه‌های نازک از خیار، کدو و گوجه نیز می‌توانید از این چاقو استفاده کنید.

·       چاقوی فیله 

چاقوی فیله شبیه چاقوی استخوانی بوده اما تفاوت‌های بسیار کوچکی میان این دو چاقو وجود دارد. چاقوی استخوانی برای جدا کردن گوشت از استخوان کاربرد داشته و تیغه آن ضخیم است. در حالی‌که چاقوی فیله برای برش ورقه‌های نازک ماهی ساخته شده و تیغه‌ای باریک‌تر، بلندتر و انعطاف‌پذیرتر دارد. تفاوت میان این دو چاقو آنقدر کم بوده که بسیاری از مواقع این دو چاقو جایگزین یکدیگر می‌شوند. همچنین چاقوسازها گاهی این دو چاقو را با یکدیگر ترکیب کرده و چاقوی فیله استخوانی می‌سازند که برای آشپزی معمولی در خانه کافی هستند.

·       چاقوی گوشت‌بری

چاقوهای گوشت‌بری با تیغه باریکی که دارند، برای کارهایی نظیر برش بوقلمون تولید شده‌اند. تیغه این چاقوها نسبت به چاقوهای دیگر که ویژه برش گوشت هستند، مقاومت کمتری داشته و برش‌های نازک و یکنواخت ایجاد می‌کنند.

·       چاقوی مخلوط‌کننده

چاقو مخلوط‌کننده از دیگر انواع چاقوی آشپزخانه بوده که یک تیغه مشخص و منحنی شکل و یک دسته در بالای آن قرار دارد. این ویژگی سبب شده است که به راحتی بتوان این چاقو را چرخاند و آن را به جلو و عقب حرکت داد. از چاقوی مخلوط‌کننده برای خرد کردن مواد غذایی به قطعات کوچک‌تر، تهیه ادویه سس‌ها، سالادها، سوپ‌ها و… استفاده می‌شود. همچنین این چاقوها برای برش سبزیجات نیز انتخاب مناسبی هستند.

·       چاقوی نان

از دیگر انواع کارد آشپزخانه می‌توان به چاقوی نان اشاره کرد. این چاقو برای برش نان، کیک و حتی گوشت، مرغ و غذاهای دریایی کاربرد دارد. چاقوی نان به گونه‌ای طراحی شده است که بدون فشار یا له شدن نان و سایر مواد غذایی را برش بزنید. این چاقو برای برش تکه‌های بزرگ غذا نیز ساخته شده و طول آن بین 17 تا 25 سانتی‌متر است. همچنین تیغه این چاقو باریک و دندانه‌دار بوده و در امتداد آن دندانه‌های بزرگی وجود دارد.

یک چاقوی مناسب می‌تواند آشپزی را راحت‌تر و ایمن‌تر کند. شناخت انواع چاقوهای آشپزخانه و کاربرد آن‌ها به شما کمک می‌کند تا ابزار مناسب را برای هر کار انتخاب کنید. برای مشاهده قیمت و خرید مدل‌های مختلف، به صفحه چاقوی آشپزخانه مراجعه کنید.

معرفی انواع چاقوی آشپزخانه

برای برش دقیق و بهداشتی مواد غذایی، استفاده از تخته آشپزی مناسب ضروری است. انتخاب تخته‌ای باکیفیت، دوام بیشتر و تجربه بهتری در آشپزی را فراهم می‌کند. برای مشاهده مدل‌های مختلف، به صفحه خرید تخته آشپزی مراجعه کنید.

از دیگر انواع چاقوهای آشپزخانه می‌توان به ساطور، چاقوی تیغه کوتاه، چاقو استیک، چاقو گوشت‌بری، چاقو فیله، چاقو مخلوط‌کننده و چاقو نان اشاره کرد. چاقو تیغه کوتاه ویژه برش‌های ظریف بوده و از چاقو استیک برای برش موادغذایی پخته شده استفاده می‌شود.

آشنایی با متریال انواع چاقوی آشپزخانه

انواع چاقوی آشپزخانه از متریال مختلفی تهیه شده‌اند که از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

·       چاقوهای فولادی ضد زنگ

یکی از کاربردی‌ترین متریال برای ساخت چاقوهای آشپزخانه فولاد ضد زنگ است. فولاد یک فلز ضد زنگ، انعطاف‌پذیر و مقاوم در برابر زنگ‌زدگی بوده که به راحتی تیز می‌شود. این فلز بادوام بوده و در برابر لک مقاوم است.

·       چاقوهای فولاد کربنی

یکی از متریال محبوب برای تولید چاقوی آشپزخانه ترکیب ساده فولاد با کربن است. در این صورت تیغه‌ها برای مدت طولانی تیز نگه داشته شده اما چاقو در معرض زنگ‌زدگی قرار دارد. بنابراین باید در نگهداری و تمیز کردن آن دقت نمایید.

·       چاقوهای سرامیکی

چاقوهای سرامیکی دارای تیغه‌های تیز، سخت و سبک بوده که در برابر زنگ‌زدگی مقاوم بوده اما همانند چاقوهایی با متریال فولاد ضد زنگ در برابر لکه مقاومتی ندارند و انعطاف‌پذیر نیز نیستند. بنابراین باید از این چاقوها با احتیاط استفاده کنید. زیرا در صورت افتادن روی زمین ممکن است ترک بخورند‌.

انواع چاقوی آشپزخانه کدامند

نتیجه‌گیری

در این مقاله به بررسی انواع چاقوی آشپزخانه پرداختیم و ویژگی‌های هر یک از این چاقوها را بررسی کردیم. استفاده از چاقوهای مختلف برای افرادی که به صورت حرفه‌ای آشپزی می‌کنند، بسیار اهمیت داشته و در کیفیت برش و غذا تاثیر بسیاری دارد. در کنار ابزارهای برش و آماده‌سازی، انتخاب ظروف پخت‌وپز نیز اهمیت دارد. قابلمه‌های استیل یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای آشپزی سالم و حرفه‌ای هستند. برای آشنایی با بهترین برندها، به صفحه بهترین مارک قابلمه استیل مراجعه کنید.

بیک لند مرجع بهترین لوازم آشپزخانه و قنادی

اگر به صورت حرفه‌ای آشپزی می‌کنید، خرید بهترین تجهیزات برای افزایش کیفیت نهایی موادغذایی و سهولت کار حائز اهمیت است. بیک لند مجموعه‌ای است که در حوزه فروش لوازم آشپزخانه، قنادی و کافی‌شاپ فعالیت می‌کند. در این فروشگاه می‌توانید برندهای مختلفی را مشاهده کرده و محصول موردنظر خود را با بالاترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت خریداری نمایید.

 

دسته بندی ها

آخرین بلاگ ها

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *