
پودر ژلاتین چیست و از کجا تهیه می شود؟ معرفی جامع ژلاتین
- بدون نظر
بسیاری از ما با شنیدن ژلاتین یاد خوراکیهای خوشمزه نظیر پاستیل، ژله و… میافتیم. البته شاید برایتان عجیب باشد که این ماده نهتنها در مواد غذایی بسیار پرکاربرد است، بلکه در صنایع دیگری نیز بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. ژلاتین یک محصول سفتکننده بوده که مقادیر بسیار زیادی پروتئین دارد. اگر میخواهید بدانید که پودر ژلاتین چیست؟ در ادامه این مقاله از بیک لند با ما همراه باشید.
ژلاتین چیست و چه انواعی دارد؟
ژلاتین چیست؟
این یکی از سوالات رایجی است که ممکن است در هنگام استفاده از این پودر برای شما ایجاد شود. در واقع ژلاتین به عنوان یکی از پرکاربردترین عناصر در آشپزی و قنادی شناخته میشود که نقش بسیار مهمی در تهیه انواع دسرها و خوراکیهای خوشمزه دارد. منشأ ژلاتین از پوست و گوشت حیوانات بوده و این ماده طعم و بوی خاصی ندارد. از دیگر خصوصیات این ماده میتوان به ترکیب بسیار راحت آن با سایر مواد اشاره کرد.
ژلاتین علاوهبر کاربردهای متعدد در آشپزی و قنادی، منبع غنی از پروتئین و آمینواسیدهای ضروریست. به همین دلیل این ماده به عنوان یکی از سالمترین افزودنیهای مواد غذایی شناخته شده که نهتنها در بهبود طعم مواد غذایی تاثیرگذار است، بلکه در حفظ سلامت بدن نیز نقش بسیار مهمی ایفا میکند.
ژلاتین در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه میشود که شما میتوانید از فروشگاههای مواد غذایی و شیرینیفروشیها با توجه به نیاز خود هر یک از آنها را خریداری نمایید. از جمله انواع ژلاتین میتوان به ژلاتین پودری و ژلاتین ورقهای اشاره کرد که نوع ورقهای آن غلظت بیشتری دارد. در بیک لند میتوانید باکیفیتترین پودر ژلاتین را با قیمتی مناسب خریداری کنید.
ژلاتین از چه چیزی به دست میآید؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که از پودر ژلاتین بسیار استفاده کردهاید، شاید برایتان سوال پیش آید که ژلاتین از چی درست میشه؟ این ماده پرکاربرد از پوست و استخوان خوک و گاو به دست میآید. البته منشأ ژلاتین تنها گاو و خوک نبوده و این ماده از غضروف حیوانات دیگر نیز تهیه میشود. به عنوان مثال ماهی یکی دیگر از حیواناتی است که از پوست آن ژلاتین تولید میگردد.
ژلاتین چه کاربردهایی دارد؟
پس از اینکه دانستید gelatin چیست؟ نوبت آن رسیده که با کاربردهای این ماده آشنا شوید. خواص غلیظکننده و منحصربهفرد ژلاتین باعث شده که این ماده یک عنصر اصلی در صنایع غذایی محسوب شده و در تهیه انواع خوراکیها و مواد غذایی مختلف از آن استفاده شود. به عنوان مثال ژلاتین یکی از مواد اصلی در تهیه ژله و دسرهای مختلف است. حتی از این ماده برای تهیه کیک، انواع مارمالاد و مربا نیز بسیار استفاده میشود. البته ژلاتین در صنعت داروسازی نیز برای تهیه کپسولهای سخت و نرم کاربرد دارد.
استفاده از ژلاتین چه خواص و مزایایی دارد؟
ژلاتین علاوهبر اینکه برای تهیه خوراکیهای خوشمزه به کار میرود، دارای خواص و مزایای متعددی نیز است. از جمله مزایا و خواص ژلاتین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
حفظ بافتهای سالم بدن
پودر ژلاتین خالص حاوی مقادیر بالایی از پروتئین بوده که وجود آن در ساخت و نگهداری بافتهای بدن و حفظ عملکرد مناسب اندامها بسیار ضروری است. مکملهای حاوی ویتامین C و ژلاتین به ترمیم بافتهای بدن ورزشکاران بسیار کمک کرده و مانع از آسیب بافتی آنها میشود.
مراقبت از پوست و مو
مزایای ژلاتین باعث شده است که از این ماده در لوازم آرایشی و بهداشتی نیز استفاده گردد. در واقع این ماده به حفظ خاصیت ارتجاعی پوست کمک کرده و مانع از شل شدن پوست در اثر افزایش سن میشود. بر اساس تحقیقات انجام شده مصرف ژلاتین در حفظ سلامت مو نیز موثر است.
افزایش استحکام استخوانها
ماده لیزین که در ژلاتین وجود دارد، به سلامت عضلات و استخوانها کمک بسیاری میکند. در واقع لیزین به افزایش جذب کلسیم در بدن کمک کرده و مانع از تحلیل استخوانها خواهد شد.
هضم بهتر غذا
ژلاتین حاوی اسید گلوتامیک بوده که بدن این ماده را به گلوتامین تبدیل میکند. وجود گلوتامین در بدن به هضم بهتر غذا کمک بسیاری خواهد کرد.
بهبود کیفیت خواب
ژلاتین مقادیر بسیار زیادی از اسید آمینه گلیسین دارد. این ماده در بهبود کیفیت خواب و سایر عملکردهای عصبی موثر است.
مدیریت قند خون
گلیسین موجود در ژلاتین به افرادی که به دیابت نوع دو مبتلا هستند، کمک میکند تا وضعیت قند خون آنها مدیریت شود.
کاهش وزن
ژلاتین به دلیل مقادیر زیاد پروتئین و کالری کم تاثیر بسیاری بر لاغری دارد. در واقع این ماده با ایجاد احساس سیری، مانع از پرخوری شما میشود.
ژلاتین چه معایبی دارد؟
ژلاتین علاوهبر مزایای متعددی که دارد، دارای معایبی نیز است. از جمله معایب ژلاتین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایجاد حساسیت
ممکن است استفاده از ژلاتین در برخی از افراد موجب ایجاد حساسیت شود. - مشکلات کلیوی
گلیسین به عنوان یکی از مواد تشکیلدهنده ژلاتین شناخته میشود. بنابراین افرادی که مشکلات کلیوی دارند، بهتر است از ژلاتین استفاده نکنند. - مشکلات گوارشی
استفاده بیش از حد ژلاتین با مشکلات گوارشی نظیر نفخ، یبوست و مشکل در هضم غذا همراه است. - التهاب مفاصل
استفاده بیش از حد از ژلاتین برای مفاصل بسیار خطرناک بوده و باعث التهاب آنها خواهد شد.
چه موادی جایگزین ژلاتین هستند؟
ژلاتین به دلیل اینکه منشأ حیوانی دارد، توسط گیاهخواران مورد استفاده قرار نمیگیرد. برای این منظور میتوان از جایگزینهای گیاهی ژلاتین نظیر آگار آگار، پکتین و کاراگینان استفاده کرد. آگار آگار حالت ژلهای و بیرنگ داشته و کاراگینان نیز از جلبکهای دریایی به دست میآید.
بیک لند، معتبرترین مجموعه در حوزه فروش لوازم قنادی و آشپزی
در این مقاله به سوال شما در مورد اینکه پودر ژلاتین چیست و از کجا تهیه می شود؟ پاسخ دادیم و کاربردها و مزایای این پودر را بررسی کردیم. اگر به آشپزی و قنادی علاقه دارید یا صاحب کافیشاپ هستید، برای گرفتن بهترین نتیجه باید از مواد اولیه و تجهیزات اورجینال استفاده کنید. فروشگاه بیک لند به عنوان یکی از معتبرترین مراجع فروش تجهیزات و مواد اولیه اورجینال با مناسبترین قیمت شناخته میشود. برای مشاهده محصولات این فروشگاه و اطلاع از قیمت آنها به سایت بیک لند مراجعه نمایید.
سوالات متداول
1.منشأ ژلاتین چیست؟
ژلاتین از استخوان حیواناتی نظیر گاو بدست میآید.
2.ژلاتین از لحاظ ظاهری چند نوع دارد؟
ژلاتین در دو نوع پودری و ورقهای تولید و به بازار عرضه میشود.
3.آیا ژلاتین در حفظ زیبایی پوست و مو کاربرد دارد؟
بله، استفاده از ژلاتین باعث طراوت و حفظ سلامت پوست و مو میشود.
نظرات
- نظر خود را بگویید