آشنایی با فرق بهبود دهنده با خمیر مایه

فرق بهبود دهنده با خمیر مایه چیست

فهرست مطالب

فرق بهبود دهنده با خمیر مایه چیست؟ این سوالیست که اگر در حوزه نان و شیرینی مشغول به فعالیت باشید، ممکن است با آن مواجه شوید. حتماً برایتان پیش آمده که از کیفیت نان‌های امروزی راضی نبوده و به دنبال راه‌حلی برای بهبود کیفیت نان‌های خود باشید. در برخی مواقع کیفیت نان با عوض کردن آرد نیز تغییر نمی‌کند. در چنین شرایطی باید به راه‌حل دیگری بیندیشید. برای این کار می‌توانید از ماده‌ای به نام بهبود دهنده استفاده نمایید. بهبود دهنده با خمیر مایه تفاوت‌های متعددی دارد که در این مقاله به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت. بهبود دهنده‌ها برای بهبود بافت و کیفیت نان و شیرینی‌ها استفاده می‌شوند و عملکردی مشابه خمیر مایه دارند، اما تفاوت‌هایی از نظر ترکیبات و نحوه عملکرد دارند. برای آشنایی بیشتر با بهبود دهنده و نقش آن در پخت، به صفحه بهبود دهنده چیست مراجعه کنید.

بهبود دهنده چیست؟

بهبود دهنده‌ها یکی از مواد بسیار پرکاربرد در نانوایی هستند. در واقع بهبود دهنده باعث می‌شود که خمیر مایه بهتری به دست آید. این مواد در انواع مختلف و با دسته‌بندی‌های متفاوتی وجود دارند که مواد سازنده آن‌ها نیز با یکدیگر فرق دارد. به عنوان مثال بهبود دهنده کیک با نان تست کاملاً متفاوت است. در واقع بهبود دهنده‌ها آنزیم‌هایی هستند که به خمیر مایه اضافه شده و ویژگی‌های مختلف آن را بهبود می‌بخشند. این ویژگی‌ها می‌تواند افزایش ارزش غذایی یا بهبود ظاهر محصول شما باشد. برای تهیه دسرها و شیرینی‌های حرفه‌ای، استفاده از آردهای مختلف مانند آرد قنادی و آرد چاودار بسیار مهم است. برای مشاهده لوازم قنادی و ابزارهای مورد نیاز، به صفحه لوازم قنادی مراجعه کنید.

فرق بهبود دهنده با خمیر مایه چیست

آشنایی با انواع بهبود دهنده‌های نان و شیرینی

پیش از اینکه با فرق بهبود دهنده با خمیر مایه آشنا شوید، بهتر است انواع بهبود دهنده‌ها و برندهای معتبر آن را بشناسید. بهبود دهنده‌ها در شکل‌های مختلفی استفاده می‌شوند که هر یک از آن‌ها برای نانی خاص کاربرد دارند. از جمله بهترین بهبود دهنده‌های موجود در بازار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اس 500 اکتی پلاس (مناسب برای تهیه باگت فرانسوی، پیراشکی، کروسان، نان پیتزا، نان تست، نان کراستی، شیرینی دانمارکی)
  • بهبود دهنده 1001 قرمز گلنان پوراتوس (مناسب برای تهیه باگت فرانسوی، پیراشکی، کروسان، نان پیتزا، نان تست، نان کراستی، شیرینی دانمارکی)
  • ایزی سافتر تست گلنان پوراتوس (مناسب برای تهیه نان تست و نان‌های شیرین)
  • ایزی سافتر روگن گلنان پوراتوس (مناسب برای تهیه نان جو)
  • ایزی سافتر همبرگر گلنان پوراتوس (مناسب برای تهیه نان همبرگری)
  • ساپوره سافت گرین گلدن گلنان پوراتوس (مناسب برای انواع نان خمیر ترش)
  • ساپوره سافت گرین مولتی سی ال گلنان پوراتوس (مناسب برای تهیه نان حاوی غلات)
  • ساپوره نوا تمپو گلنان پوراتوس (مناسب برای انواع نان خمیر ترش)
  • ساپوره اوراکولو تمپو گلنان پوراتوس (مناسب برای انواع نان خمیر ترش)
  • ساپوره ماهور تمپو گلنان پواتوس (مناسب برای انواع نان خمیر ترش)

آرد قنادی به‌ویژه در پخت کیک و شیرینی‌های نرم و لطیف کاربرد دارد. برای خرید آرد قنادی، به صفحه خرید آرد قنادی مراجعه کنید.

علاوه ‌بر بهبود دهنده‌های اشاره شده می‌توانید از انواع طبیعی بهبود دهنده‌ها نظیر پوره سیب‌زمینی یا آرد سیب‌زمینی نیز استفاده نمایید. همچنین پیش از انتخاب و استفاده از این محصولات شناخت کافی در مورد کاربرد آن‌ها داشته باشید. به عنوان مثال برخی از بهبود دهنده‌ها باعث تقویت خمیر و برخی دیگر باعث کاهش استحکام آن می‌شوند.

دلایل استفاده از بهبود دهنده‌های نان

شاید برای شما سوال پیش آید که چرا نانوایان از بهبود دهنده نان استفاده می‌کنند؟ استفاده از بهبود دهنده‌های نان با مزایای مختلفی همراه است. این ماده به حفظ ساختار و بافت نان کمک کرده و باعث می‌شود که نان حجم بیشتر و بافت نرم و لطیف‌تری داشته باشد. همچنین بهبود دهنده‌ها به افزایش زمان ماندگاری نان کمک می‌کنند. زیرا موجب جلوگیری از بیات شدن سریع و حفظ رطوبت آن می‌شوند.

از دیگر دلایل استفاده از این ماده افزایش پایداری خمیر در مراحل تولید و پخت بوده که به بهبود کیفیت محصول نهایی منجر خواهد شد. در واقع بهبود دهنده‌ها به تسریع فرایند تخمیر و کاهش زمان آماده‌سازی آن کمک می‌نمایند که این موضوع برای نانوایان صنعتی بسیار حائز اهمیت است. بهبود دهنده‌های بیک لند گزینه مناسبی برای تهیه یک نان خوشمزه محسوب می‌شوند. پودر بهبود دهنده به نان و شیرینی‌ها بافت نرم‌تر و ماندگاری بیشتری می‌بخشد. برای خرید پودر بهبود دهنده، به صفحه خرید پودر بهبود دهنده مراجعه کنید.

تفاوت بهبود دهنده با خمیر مایه

بهبود دهنده‌های پودری برای تهیه نان سنتی انتخاب مناسبی محسوب می‌شوند. کمک به حفظ ساختار و بافت نان، افزایش پایداری خمیر، تسریع فرایند تخمیر و کاهش آماده‌سازی از دیگر دلایل استفاده از بهبود دهنده‌های نان محسوب می‌شوند.

خمیر مایه چیست؟

خمیر مایه نوعی قارچ تک سلولی از خانواده مخمرها بوده که باعث تخمیر قندهایی که در خمیر وجود دارند و تولید گاز کربن دی اکسید و الکل خواهد شد. این گاز موجب افزایش حجم خمیر و ایجاد بافت پوک و نرم در نان می‌شود. در واقع از زمان‌های گذشته تا امروز خمیر مایه برای پخت نان کاربرد دارد. به منظور حفظ فعالیت مخمر، باید دمای 24 تا 27 درجه سانتی‌گراد را برای آن مهیا کنید.

در شرایط تخمیر نهایی رطوبت نسبی هوا 85 و درجه حرارت مطلوب 37 درجه سانتی‌گراد است که با وجود چنین شرایطی تخمیر با سرعت بالایی انجام خواهد شد. در صورتی‌که درجه حرارت بالاتر از 42 درجه سانتی‌گراد باشد، فعالیت مخمر کاهش یافته و در درجه حرارت بالاتر از 50 درجه سانتی‌گراد نیز فعالیت مخمر متوقف می‌شود.

آرد چاودار به دلیل خواص خاص خود، به‌ویژه برای پخت نان‌های سالم و غنی، استفاده می‌شود. برای خرید آرد چاودار، به صفحه خرید آرد چاودار مراجعه کنید.

انواع خمیر مایه

خمیر مایه در انواع مختلفی وجود دارد که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

·       مخمر خشک

مخمر خشک در دو نوع معمولی و فوری تولید می‌شود. این نوع مخمر در انواع خاصی تهیه می‌شود تا به خوبی درجه حرارت بالا را برای خشک کردن تحمل نماید. همچنین رطوبت این نوع مخمر بین 3 تا 8 درصد است. مخمر خشک فوری برخلاف مخمر معمولی به آماده‌سازی نیازی نداشته و می‌توانید آن را به صورت مستقیم و پودری به خمیر اضافه نمایید.

·       مخمر فشرده یا تر

این نوع مخمر از صاف کردن محلول خامه مانند مخمر به دست می‌آید. رطوبت مخمر تر 70 تا 75 درصد است و در مدت نگهداری باید آن را در درجه حرارت 1 تا 5 درجه سانتی‌گراد نگهداری کرد. همچنین برای خروج گرمای ناشی از تنفس مخمر باید تهویه کافی در نظر داشته باشید. در این صورت مخمر فشرده حدود 3 هفته بدون هیچ تغییری باقی خواهد ماند.

·       مخمر مایع

این مخمر، محلول رقیق سلول‌های مخمر در آب است. 1.7 لیتر مخمر مایع معادل یک کیلوگرم مخمر فشرده یا مرطوب محسوب می‌شود.

فرق بهبود دهنده با خمیر مایه

دلایل اهمیت خمیر مایه

خمیر مایه و مخمر نان از کاربردهای گسترده‌ای برخوردار هستند که از جمله این کاربردها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

·       فراهم کردن عطر و طعم مناسب برای نان

ترکیبات آروماتیک موجود در خمیر مایه باعث ایجاد طعم و عطری دلنشین برای نان می‌شوند. البته برای افزایش خاصیت نان بهتر است از خمیر ترش استفاده نمایید.

·       افزایش ماندگاری نان

خمیر مایه باعث بهبود زمان ماندگاری و حفظ بافت اسفنجی و یکنواخت نان می‌شود.

·       آماده‌سازی مواد غذایی

برخی مواد غذایی نظیر گندم تنها زمانی جذب می‌شوند که اسید فیتیک تجزیه شود. خمیر مایه نیز با تجزیه اسید فیتیک به آماده‌سازی مواد غذایی موردنظر کمک می‌کند.

·       افزایش حجم خمیر

در هنگام استراحت خمیر اتفاقاتی رخ می‌دهد که موجب افزایش حجم نان و استحکام بافت آن می‌شوند.

·       برخورداری از مواد غذایی مغذی

خمیر مایه دارای ویتامین‌های گروه ب، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفات، پتاسیم و… است.

خمیر مایه در انواع مختلفی نظیر خشک، فشرده یا تر و مایع وجود دارد. از جمله دلایل اهمیت خمیر مایه می‌توان به ایجاد عطر و طعم مناسب برای نان، افزایش ماندگاری نان، آماده‌سازی مواد غذایی و افزایش حجم خمیر اشاره کرد.

فرق بهبود دهنده با خمیر مایه

پس از اینکه به طور کامل با بهبود دهنده و خمیر مایه آشنا شدید، حال وقت آن رسیده که با فرق بهبود دهنده با خمیر مایه آشنا گردید. خمیر مایه محصولی است که از آب، آرد قنادی و مخمر تهیه می‌شود. این در حالیست که بهبود دهنده‌ها اجزای مختلفی نظیر آنزیم‌ها و امولسیفایر‌های گسترده‌ای دارند. بهبود دهنده‌ها می‌توانند به خمیر مایه‌های مختلف اضافه شوند. این در حالیست که خمیر مایه به تنهایی قابل استفاده خواهد بود و یک غذای کامل برای شما است. البته امروزه از خمیر مایه به تنهایی استفاده نمی‌شود. پس از آماده‌سازی مواد اولیه می‌توانید از میکسر قنادی برای ترکیب بهبود دهنده یا خمیر استفاده نمایید.

در بررسی فرق بهبود دهنده با خمیر مایه می‌توان به این موضوع اشاره کرد که خمیر مایه امکان جایگزینی با مواد دیگر را ندارد. در صورتی‌که بهبود دهنده‌ها دارای جایگزین‌های مختلفی هستند. به عنوان مثال شما می‌توانید از مدل‌های مختلف بهبود دهنده‌های موجود در بازار استفاده کنید. حتی می‌توانید بهبود دهنده‌های طبیعی را به جای بهبود دهنده‌های مصنوعی به کار ببرید. پس از اینکه بهبود دهنده را افزودید و خمیر مایه نیز آماده شد، خمیر را در فرهای باکیفیتی نظیر فر کانوکشن قرار دهید تا نان شما به خوبی هرچه تمام آماده گردد.

آشنایی با تفاوت های بهبود دهنده با خمیر مایه

نتیجه‌گیری

در این مقاله به سوال شما در مورد اینکه فرق بهبود دهنده با خمیر مایه چیست؟ پاسخ دادیم. بهبود دهنده و خمیر مایه از اجزای اصلی تهیه نان هستند و هرچه خمیر مایه با کیفیت‌تر باشد و از بهبود دهنده‌های باکیفیت و مناسب استفاده شود، کیفیت نان شما نیز افزایش می‌یابد. برای افزایش کیفیت نان می‌توانید از بهبود دهنده‌های مختلف استفاده کنید.

بیک لند، متنوع‌ترین مرجع برای تهیه وسایل قنادی

قنادی به عنوان یکی از حساس‌ترین مشاغل شناخته می‌شود که نیازمند تجهیزات و مواد اولیه مختلف است. اگر به دنبال مجموعه‌ای هستید که متنوع‌ترین محصولات قنادی با بالاترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت را داشته باشد، سری به بیک لند بزنید. در صورتی‌که برای خرید محصول به مشاوره بیشتری نیاز داشتید، از طریق شماره تماس موجود در سایت با کارشناسان بیک لند در ارتباط باشید.

دسته بندی ها

آخرین بلاگ ها

ارسال رایگان بیک لند

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *