تاریخچه پیتزا ایتالیایی چیست

تاریخچه پیتزا ایتالیایی

فهرست مطالب

پیتزا به عنوان یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذاها در سراسر دنیا شناخته می‌شود. همه ما با شنیدن کلمه پیتزا یاد ایتالیا می‌افتیم. در واقع نام این غذا به شهر ناپل ایتالیا گره خورده است. این غذای محبوب با استفاده از نان نازک، پنیر، سس گوجه فرنگی و سایر مواد خام دلخواه تهیه شده و پس از خروج از فر به یک غذای خوشمزه و محبوب تبدیل می‌گردد. اگر شما نیز از طرفداران پروپاقرص پیتزا هستید، با ما همراه باشید تا به بررسی تاریخچه پیتزا و هر آنچه‌ که در مورد پیتزا ایتالیایی باید بدانید، بپردازیم. پیتزا یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایتالیایی است که برای تهیه آن به ابزارهای مناسب نیاز دارید. اگر به دنبال تجهیزات کامل آشپزی و قنادی هستید، به صفحه لوازم قنادی مراجعه کنید.

تاریخچه پیتزا

آشنایی با تاریخچه پیتزا ایتالیایی

همانطورکه اشاره کردیم، بسیاری از افراد تاریخچه پیتزا را برگرفته از کشور ایتالیا می‌دانند. اما کمتر کسی می‌داند که این نان‌های گرد در طول تاریخ چه مسیر پر پیچ و خمی را طی کرده‌اند تا به محبوبیت امروزی برسند. در ابتدا رومی‌ها غذایی مشابه پیتزا تهیه کردند. بر اساس نوشته‌های یک تاریخ نگار رومی 300 سال پیش از میلاد مسیح رومی‌ها نان‌های گردی را از ترکیب آرد و آب تهیه کرده و آن‌ها را روی سنگ‌های داغ با روغن و سبزیجات مختلف می‌پختند.

این نان‌های گرد شهرت و محبوبیت زیادی میان مردم مدیترانه داشتند. با گذشت زمان این نان‌ها به وسیله مستعمره‌نشینان یونانی از روم به جنوب ایتالیا راه پیدا کرد و بسیاری از ایتالیایی‌ها به ویژه قشر کم‌درآمد این کشور عاشق این غذای ترد و خوشمزه شدند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید تا مدت‌ها این نان‌ها به عنوان غذای افراد فقیر محسوب می‌شدند و افراد ثروتمند تمایلی به خوردن آن نداشتند.

اصالت پیتزا ایتالیایی

 این نان‌های گرد و برشته پیش‌زمینه تهیه پیتزا بودند که با پیتزاهای امروزی از جنبه‌های مختلفی تفاوت دارند. در واقع در نان‌های قدیمی از گوجه فرنگی و پنیر که ترکیب پایه ثابت پیتزاهای امروزی است، استفاده نمی‌شد. تغییراتی که سبب تبدیل این نان گرد به پیتزای امروزی شد، در قرون وسطی در ایتالیا آغاز گردید. در اواخر قرن هفدهم در شهر ناپل ایتالیا نان فلاتبرد با موادی نظیر سس گوجه‌فرنگی، پنیر موزارلا و ادویه‌ها ترکیب گشت و به پیتزا ایتالیایی امروزی نزدیک‌تر شد.

 تاریخچه پیتزا در اینجا به پایان نرسید؛ بلکه در دهه‌های بعد نیز مهاجران ایتالیایی این غذای خوشمزه را به آمریکا و دیگر مناطق دنیا معرفی کردند. این تغییرات اساسی در جوامع مختلف منجر به آشنایی مردم با پیتزا شد و تهیه این غذا در سراسر جهان طرفداران بسیاری پیدا کرد. 

برای انتقال آسان و حرفه‌ای پیتزا به داخل فر، استفاده از پارو پیتزا ضروری است. مدل‌های باکیفیت این ابزار به بهبود فرآیند پخت کمک می‌کنند. برای مشاهده محصول، به صفحه خرید پارو پیتزا اشنایدر مراجعه کنید.

تاریخچه پیتزا ایتالیایی اصیل

مهم‌ترین اجزای پیتزای ایتالیایی

پس از اینکه با اصالت پیتزا ایتالیایی آشنا شدید، نوبت آن رسیده که اصلی‌ترین مؤلفه‌های این پیتزا را بشناسید. مؤلفه‌های اصلی این پیتزای خوشمزه و محبوب به شرح زیر است:

  • نان پیتزا

نان پیتزا یکی از پایه‌های اساسی برای تهیه پیتزای ایتالیایی است. این نان به صورت نازک تهیه می‌شود و ضخامت آن به اندازه‌ای بوده که در هنگام پخت در فر بتواند به راحتی سفت شود.

  • پنیر موزارلا

در بررسی تاریخچه پیتزا دیدیم که پنیر موزارلا پس از گذشت سال‌ها به نان اضافه شد. این پنیر خامه‌ای و سفت است و به راحتی ذوب می‌شود. همچنین پنیر موزارلا به صورت رشته‌های نازک روی پیتزا افزوده شده و پس از ذوب تم خامه‌ای و لطیفی به پیتزا خواهد داد.

  • سس گوجه فرنگی

سس گوجه فرنگی یکی از پایه‌های اصلی پیتزای ایتالیایی است که برای تهیه آن از گوجه فرنگی‌های تازه استفاده می‌شود. این نوع سس با ادویه‌های گوناگون، فلفل سیاه، نمک و گیاهان خشک ترکیب می‌گردد.

  • مواد خام به دلخواه

شما می‌توانید پیتزا ایتالیایی را با مواد مختلفی نظیر مرغ، گوشت، میگو، قارچ، فلفل دلمه‌ای، زیتون و… تهیه نمایید. این مواد با توجه به سلیقه شما افزوده می‌شوند.

  • روغن زیتون

با توجه به تاریخچه پیتزا از گذشته‌های دور تاکنون دیدیم که نان پیتزای ایتالیایی لطیف و تازه تهیه می‌شود. بنابراین برای اینکه بتوانید پیتزایی لطیف داشته باشید، چند قطره روغن زیتون روی آن اسپری کنید.

  • ادویه‌ها و سایر مواد افزودنی

استفاده از افزودنی‌ها و ادویه‌ها به تنوع پیتزا کمک بسیاری می‌کند. برای پخت پیتزای ایتالیایی می‌توانید از ادویه‌های مختلفی نظیر اورگانو، زیره، ارزن، باسیلیکوم و… استفاده نمایید. همچنین افزودن نمک، فلفل سیاه و سایر مخلفات نیز طعم بی‌نظیری به پیتزای شما می‌بخشند.

در گذشته پیتزا تنها به صورت نانی گرد بود که به همراه سبزیجات و روغن تهیه می‌شد. با گذشت زمان و با افزوده شده سس گوجه فرنگی، ادویه‌جات مختلف و سایر مواد پیتزا ایتالیایی به سراسر دنیا معرفی شد. از جمله مولفه‌های اصلی این پیتزا می‌توان به نان پیتزا، پنیر موزارلا، سس گوجه فرنگی، روغن زیتون و… اشاره کرد.

معرفی انواع پیتزا ایتالیایی

با توجه به تاریخچه پیتزا ایتالیایی دیدیم که این نوع پیتزا از زمان‌های بسیار دور تاکنون دچار تغییر و تحول‌های مختلفی شده است. این پیتزا مطابق با مولفه‌های تشکیل‌دهنده و خلاقیت در تزیین به انواع گوناگونی تقسیم می‌شود و تجربه‌ای بی‌نظیر و منحصربه‌فرد برای شما به ارمغان می‌آورد. از جمله انواع معروف پیتزای ایتالیایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پیتزا ناپلی

همانطورکه پیش از این اشاره کردیم، اصالت پیتزا به شهر ناپل ایتالیا برمی‌گردد. پیتزا ناپلی با استفاده از سس گوجه فرنگی، پنیر موزارلا، روغن زیتون، اورگانو، کپر و زیتون تهیه می‌شود. این پیتزا به افتخار شهر ناپل جایی‌که اولین بار پیتزا ایتالیایی در آن تهیه شد، پیتزای ناپلی نام گرفته است.

  • پیتزا مارگاریتا

از دیگر انواع پیتزا ایتالیایی می‌توان به پیتزای مارگاریتا اشاره کرد. این نوع غذا با استفاده از رشته‌های تازه گوجه فرنگی، پنیر موزارلا، سس گوجه فرنگی و برگ‌های ریحان تهیه می‌شود. نام پیتزای مارگاریتا از ملکه مارگاریتا ساووی ایتالیا برگرفته شده و نمادی از پیوند ایتالیایی است.

  • پیتزای کارپیو

این پیتزای محبوب از موادی نظیر گوشت، همبرگر، پنیر، قارچ و سس گوجه فرنگی تهیه می‌شود. کارپیو در زبان ایتالیایی به معنای خیلی خواستنی یا خوشایند است.

  • پیتزا مدیترانه‌

پیتزا مدیترانه از موادی نظیر روغن زیتون، پنیر فتا، پنیر پارمزان، گوجه فرنگی‌های تازه، زیتون و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود. همچنین نحوه تزیین این پیتزا مطابق با مناطق مدیترانه‌ای است‌.

  • پیتزای کالزونه

این پیتزا از لحاظ ظاهری به صورت نیم‌دایره بوده که داخل آن موادی نظیر گوشت، قارچ، پنیر و… وجود دارد. پس از تزیین، نیم‌دایره دیگر پیتزا روی آن قرار گرفته و لبه‌های آن در هم فشرده می‌شوند. بنابراین با پخت آن یک پیتزای بسته خواهید داشت.

  • پیتزای سیسیلی

پیتزای سیسیلی به ضخامت بالای نان و خمیر معروف است. روی نان این پیتزا پنیر، قارچ و سس گوجه فرنگی وجود دارد. همچنین این پیتزا در قطعات مستطیلی شکل سرو می‌شود.

  • پیتزای چهار فصل

این پیتزا به 4 قسمت مختلف تقسیم می‌شود که هر یک از قسمت‌های آن با مواد مختلفی نظیر قارچ، پنیر، زیتون و… تزیین می‌شوند. در واقع هر قسمت از این پیتزا نشانگر یک فصل از سال است.

تاریخچه پیتزا ایتالیایی با اصالت

پخت یک پیتزای عالی نیازمند سینی مناسب است که گرما را به‌طور یکنواخت منتقل کند. برای بررسی مدل‌های مختلف، به صفحه خرید سینی پیتزا مراجعه کنید.

پیتزای ایتالیایی باتوجه به مواد اولیه و نحوه تزیین در انواع مختلفی وجود دارد. از جمله محبوب‌ترین انواع پیتزای ایتالیایی می‌توان به پیتزاهای ناپلی، مارگاریتا، کارپیو، مدیترانه، کالزونه، سیسیلی و چهار فصل اشاره کرد.

نکات تهیه پیتزا ایتالیایی خوشمزه در خانه

اگر از آن دسته افرادی هستید که به آشپزی بسیار علاقه‌مندید و می‌خواهید خودتان در خانه پیتزای ایتالیایی تهیه کنید، باید بدانید که این کار بسیار آسان است و تنها با استفاده از مواد لازم و تجهیزات موردنیاز می‌توانید یک پیتزای خوشمزه داشته باشید. برای پخت این پیتزای لذیذ توجه به نکات زیر اهمیت دارد:

  • استفاده از مواد اولیه با کیفیت

استفاده از مواد اولیه باکیفیت و تازه نظیر پنیر موزارلا اصل، زیتون‌های باکیفیت و گوجه فرنگی‌های تازه تاثیر قابل‌توجهی بر طعم پیتزای شما دارد.

  • استفاده از روغن زیتون

پیش از پخت پیتزا اسپری کردن روغن زیتون روی نان پیتزا سبب لطافت پیتزا خواهد شد.

  • استفاده از پنیر باکیفیت

برای اینکه پیتزای ایتالیایی خوشمزه‌ای داشته باشید، پنیر موزارلا با قابلیت ذوب‌پذیری بالا و طعم مناسب را انتخاب کنید. همچنین پنیر پارمزان یا پنیر رشته‌ای به تنوع طعم پیتزای شما کمک بسیاری می‌کند.

  • استفاده از ادویه‌های مختلف

ادویه‌هایی نظیر زیره، اورگانو، باسیلیکوم و… باعث بهبود طعم پیتزای شما می‌شوند.

  • استفاده از تجهیزات مناسب

برای پخت پیتزا همانند سایر غذاها به تجهیزات خاصی نیاز دارید. با استفاده از این وسایل، پخت پیتزا برای شما آسان‌تر می‌شود. وسایلی نظیر سینی پیتزا، پارو پیتزا، فر مخصوص و… به پخت راحت‌تر پیتزا کمک می‌کنند که می‌توانید این وسایل را با بهترین کیفیت در بیک لند مشاهده نمایید. 

صالت پیتزا

فر مناسب تأثیر زیادی در کیفیت پخت پیتزا دارد. مدل‌های مخصوص پیتزا حرارت را به‌صورت یکنواخت توزیع کرده و پوسته‌ای ترد ایجاد می‌کنند. برای مشاهده گزینه‌های موجود، به صفحه خرید فر پیتزا مراجعه کنید.

نتیجه‌گیری

در این مقاله به بررسی تاریخچه پیتزا ایتالیایی پرداختیم و سیر تغییر آن را از گذشته‌های دور تاکنون بررسی کردیم. پیتزا ایتالیایی یکی از محبوب‌ترین انواع پیتزا در سراسر دنیا است که تنوع بالایی دارد. برای تهیه این پیتزا توجه به نکات اشاره شده در این مقاله بسیار کمک‌کننده خواهد بود. اگر به غذاهای فست‌فودی علاقه دارید، در کنار پیتزا می‌توانید یک همبرگر خانگی خوشمزه نیز تهیه کنید. برای یادگیری روش‌های تهیه، به صفحه همبرگر خانگی مراجعه کنید.

تهیه بهترین وسایل آشپزی از بیک لند

اگر به آشپزی و قنادی علاقه دارید، استفاده از تجهیزات مناسب این کار به افزایش کیفیت کار شما و سهولت در آشپزی و قنادی کمک بسیاری خواهد کرد. بیک لند به عنوان مجموعه‌ای معتبر و خوش‌سابقه شناخته می‌شود که در حوزه فروش محصولات مرتبط با آشپزی، قنادی و کافی شاپ فعالیت می‌کند. برای اطلاع از محصولات این مجموعه کافیست به سایت بیک لند مراجعه کرده یا از طریق شماره تماس موجود در سایت با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید.

دسته بندی ها

آخرین بلاگ ها

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *