قهوه یکی از پرطرفدارترین، خوشطعمترین و بهترین نوشیدنیهایی به حساب میآید که در سراسر دنیا از جمله ایران محبوب است. برای آمادهسازی قهوه روشهای مختلفی وجود دارد که هر یک از آنها از ویژگیهای خاص خود برخوردار هستند. فوم قهوه که آن را تحت عنوان کف قهوه نیز میشناسند، لایهای از کف و حبابهای هوا بوده که روی سطح قهوه به ویژه اسپرسو و کاپوچینو ایجاد میگردد. به طور معمول، این فوم در اثر ترکیب چربیها، پروتئینها و گازهای موجود در قهوه ایجاد میشود و روی بافت و طعم خاص این نوشیدنی تأثیر مثبت میگذارد. همچنین، فوم قهوه روی زیبایی ظاهری این نوشیدنی نیز تأثیر خواهد داشت. اگر علاقهمندید که با طرز تهیه فوم قهوه با همزن و بدون همزن آشنا شوید، در ادامه این مقاله با بیک لند همراه باشید.
فهرست محتوا
- طرز تهیه فوم قهوه با همزن و بدون همزن
- مهمترین نکات در طرز تهیه فوم قهوه با همزن و بدون همزن
- نتیجهگیری
- بیک لند؛ فروشگاه تخصصی لوازم قنادی، آشپزی و کافی شاپ در ایران
طرز تهیه فوم قهوه با همزن و بدون همزن
فوم قهوه از جمله عناصر کلیدی در تهیه نوشیدنیهای بر پایه قهوه به حساب میآید که میتواند تجربه لذتبخشتری را برای عاشقان قهوه فراهم کند. فوم موجب ایجاد بافتی نرم و کرمی در دهان شده و میتواند عطر و طعم قهوه را بهتر منتقل کند. برای تهیه فوم قهوه روشهای مختلفی وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد:
۱. تهیه فوم قهوه با همزن برقی
طرز تهیه فوم قهوه با همزن یکی از سادهترین و سریعترین روشها برای تهیه فوم محسوب میشود:
- در یک کاسه یا ظرف گود، دو قاشق پودر قهوه آسیاب شده یا قهوه فوری را با آب گرم و در صورت تمایل شکر بریزید.
- این مواد را با استفاده از همزن برقی و یا دستی به مدت ۳ الی ۵ دقیقه هم بزنید تا بافت آن کرمی و غلیظ و رنگ آن روشن و حجم آن چند برابر شود.
- فوم به دستآمده را میتوانید روی شیر گرم یا سرد بریزید و میل کنید و لذت ببرید.
۲. تهیه فوم به روش دستی با چنگال یا قاشق
اگر در منزل همزن در دسترس ندارید، میتوانید از این روش استفاده کنید:
- ۲ قاشق غذاخوری پودر قهوه آسیاب شده یا قهوه فوری را به همراه ۲ قاشق غذاخوری آب گرم و در صورت تمایل ۲ قاشق غذاخوری شکر در یک کاسه کوچک بریزید.
- مخلوط را با استفاده از قاشق یا چنگال به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه هم بزنید؛ این کار را تا زمانی ادامه دهید که فومی غلیظ و کرمی به دست آید.
- در نهایت، فوم را روی شیر یا قهوه آماده بریزید و لذت ببرید.
۳. فوم قهوه با بطری شیشهای یا شیکر
روش دیگری که میتوان با کمک آن فوم قهوه تهیه نمود، استفاده از شیکر یا بطری شیشهای است. این روش نیز مواقعی به کار میآید که به همزن دسترسی ندارید و میخواهید که در سریعترین زمان ممکن به نتیجه برسید:
- پودر قهوه، آب گرم و شکر را در شیکر یا یک بطری شیشهای بریزید و از محکم بودن درب آن اطمینان حاصل نمایید.
- به مدت ۵ الی ۷ دقیقه بطری را تکان دهید تا مخلوط درون آن بافتی غلیظ و حجیم به دست آورد.
- فوم شما حاضر است و میتوانید آن را روی شیر یا قهوه دلخواه بریزید.
۴. فوم قهوه با استفاده از فرنچ پرس
علاوه بر طرز تهیه فوم قهوه با همزن، میتوان از فرنچ پرس نیز برای آماده کردن فوم با حجم مناسب استفاده نمود. البته، برای استفاده از این روش باید حتماً فرنچ پرس داشته باشید و بعد مراحل زیر را طی کنید:
- در ابتدا پودر قهوه آسیاب شده را به همراه شکر و آب گرم در یک کاسه بریزید و مخلوط را کمی هم بزنید.
- سپس، مخلوط به دست آمده را در فرنچ پرس بریزید.
- اهرم فرنچ پرس را با سرعت به سمت بالا و پایین تکان دهید؛ تا جایی که فوم ایجاد شود.
برای دانستن طرز تهیه فوم شیر با روش های مختلف را می توانید در مقاله مورد نظر بخوانید.
۵. فومدار کردن قهوه با استفاده از موکاپات
برای تهیه فوم با کمک موکاپات باید کمی صبر و حوصله بیشتری به خرج دهید. زمانی که قهوه دم آمد، نیمی از آن را در فنجان بریزید و آن را با شکر مخلوط کنید. سپس، فنجان را کمی کج نموده و با کمک چنگال آن را تا حدی هم بزنید که کف ایجاد شود.
۶. طرز تهیه کف قهوه با اسپرسوساز
اگر از دستگاه اسپرسوساز برای تهیه قهوه استفاده میکنید، دیگر نیازی به آشنایی با طرز تهیه فوم قهوه با همزن نخواهید داشت! به طور معمول دستگاههای اسپرسوساز دارای نازل بخار هستند که با استفاده از آنها میتوان فوم درست کرد. تنها کافی است که نازل را در فنجان خود قرار دهید تا نازل در آن در اثر تشکیل حبابهای هوا، فوم ایجاد نماید.
قهوه کمکس چیست؟ چگونه قهوه کمکس درست می شود؟ برای دانستن ان می توانید به مقاله مورد نظر بروید.
مهمترین نکات در طرز تهیه فوم قهوه با همزن و بدون همزن
اکنون که با طرز تهیه فوم قهوه با همزن و بدون همزن آشنا شدیم، در این بخش از مطلب سراغ نکاتی خواهیم رفت که با رعایت آنها میتوانید فومی با کیفیت بالاتر و طعم بهتر آماده سازید.
- به نوع قهوه دقت داشته باشید؛ به طور معمول پودر قهوه فوری برای تهیه فوم گزینه بهتری است و سریعتر از قهوه معمولی نتیجه میدهد.
- به دمای آب دقت نمایید؛ آب باید تقریباً داغ باشد. بهترین دما برای آبی که میخواهید از آن برای تهیه فوم بهره ببرید، ۸۰ درجه سانتیگراد است.
- شکر موجب ایجاد فومی غلیظتر و پایدارتر خواهد شد؛ اما بسته به سلیقه خود میتوانید مقدار شکری که استفاده میکنید را کم یا حذف نمایید.
- یکی دیگر از نکاتی که باید در طرز تهیه فوم قهوه با همزن و بدون همزن مد نظر قرار گیرد، زمان هم زدن است. اگر میخواهید به بافت کرمی و غلیظ برسید، در هم زدن صبر و حوصله داشته باشید و زمان کافی بگذارید.
- برای ترکیب نهایی میتوانید هم از شیر سرد و هم گرم استفاده کنید؛ معمولاً شیر گرم با فوم قهوه بهتر ترکیب خواهد شد.
نتیجهگیری
در این مقاله با طرز تهیه فوم قهوه با همزن و بدون همزن آشنا شدیم. فوم یا کف قهوه لایهای از کف و حبابهای هوا بوده که روی سطح قهوه ایجاد میشود و ترکیبی از چربی، پروتئین و گازهای موجود در قهوه است. فوم قهوه نه تنها روی زیبایی ظاهری نوشیدنی شما تأثیر مثبت میگذارد، بلکه منجر به ایجاد طعمی بهتر و خوشمزهتر نیز خواهد شد. در واقع، در اثر وجود فوم قهوه میتوانید بافتی نرم و کرمی را در دهان خود احساس نموده و از عطر و طعم نوشیدنی خود نهایت لذت را ببرید.
بیک لند؛ فروشگاه تخصصی لوازم قنادی، آشپزی و کافی شاپ در ایران
فروشگاه بیک لند مفتخر است به عنوان یکی از فروشگاههای تخصصی در زمینه ارائه لوازم قنادی، آشپزی و قهوه و کافی شاپ در ایران، طیف وسیعی از محصولات را مرتبط با موارد مذکور با تضمین کیفیت و قیمت مناسب به شما عزیزان ارائه دهد. در این فروشگاه از ماشین آلات و لوازم برقی گرفته تا قالب و ابزار آلات و مواد اولیه و… قابل سفارش هستند. برای بازدید از محصولات موجود در بیک لند، از شما دعوت میکنیم که وبسایت این مجموعه را بررسی کنید و در صورت وجود هرگونه سوال با تیم مشاوره در ارتباط باشید.