مطالب

طرز تهیه چیز کیک ژاپنی خانگی با فر و بدون فر

چیز کیک ژاپنی

ژاپن، کشور آفتاب تابان نه تنها به خاطر فرهنگ غنی و طبیعت زیبایش شهرت دارد، بلکه غذاهای خاص و خوشمزه‌ای نیز در آن تهیه می‌شود که هر کدام از آن‌ها داستانی خاص و آداب ویژه‌ای دارند. یکی از این خوراکی‌های معروف، چيز كيك ژاپني بوده که با بافت سبک و لطیف، دل هر عاشق شیرینی را می‌برد. این دسر محبوب را می‌توان به سادگی در خانه با فر و یا بدون فر هم تهیه کرد. در این مقاله از وب‌سایت بیک لند، ما به شما طرز تهیه چیز کیک ژاپنی را آموزش خواهیم داد تا بتوانید این دسر خوشمزه را به بهترین نحو درست کنید. پس با ما همراه شوید.

فهرست محتوا

چيز كيك ژاپني

تاریخچه درست کردن چیز کیک ژاپنی

پس از جنگ جهانی دوم، ورود پنیر خامه‌ای به ژاپن از طریق سربازان آمریکایی باعث آشنایی مردم این کشور با چیزکیک نیویورکی شد. براساس اسناد گفته می‌شود که دستور تهیه چيز كيك ژاپني به سرآشپزی به نام تتسو و برند «عمو تتسو» نسبت داده می‌شود. همچنین روایت دیگری وجود دارد که سرآشپز کوزونو پس از بازگشت از سفری به برلین در دهه 1960، با ترکیب چیزکیک آلمانی و نیویورکی و با افزودن سفیده تخم‌مرغ، چیزکیک ژاپنی را با بافتی سبک‌تر و شیرینی کمتر مطابق با ذائقه ژاپنی‌ها ابداع کرد؛ چیزی شبیه به سوفله که به نام «چیزکیک سوفله» شهرت یافت.

قالب کیک سیلیکونی

مشخصات اصلی چیز کیک ژاپنی

اگر شما هم جزء طرفداران پر و پا قرص چیز کیک هستید، حتماً متوجه شده‌اید که چيز كيك ژاپني با سایر مدل‌های آن تفاوت دارد. اولین تفاوت مهم در ترکیبات آن بوده؛ چیز کیک مدل ژاپنی از تخم‌مرغ بیشتری استفاده می‌کند. به عنوان مثال، برای 140 گرم پنیر خامه‌ای، 5 تخم‌مرغ نیاز است، در حالی که در چیز کیک نیویورکی، برای 400 گرم پنیر خامه‌ای تنها 2 تخم‌مرغ مصرف می‌شود. این مقدار بالای تخم‌مرغ باعث ایجاد بافتی بسیار لطیف و ساختاری پف‌دار شبیه به کیک اسفنجی در چیز کیک شده و آن را به کیک ژاپنی پنبه ای تبدیل می‌کند.

علاوه بر این، چیز کیک ژاپنی نسبت به سایر چیز کیک‌ها شکر کمتری داشته و برای پخت آن به رطوبت بالایی نیاز دارد. برخلاف چیز کیک‌های دیگر که تنها به بخار مختصری برای پخت نیاز دارند، این نوع چیز کیک باید در حمامی از بخار پخته شود؛ به این صورت که آن را درون ظرفی از آب قرار داده و دور آن را با فویل می‌پیچند و در فر می‌گذارند.

 

طرز تهیه چیز کیک ژاپنی

طرز تهیه چیز کیک ژاپنی به روش خانگی

شما می‌توانید برای درست کردن چيز كيك ژاپني در خانه، دو روش با فر و بدون فر را به کار ببرید. در ادامه به سراغ روش اول یعنی داخل فر می‌رویم تا این دسر خوشمزه را با هم درست کنیم.

مواد مورد نیاز:

کره 50 گرم
شیر 100 گرم
پنیر ماسکارپونه 250 گرم
آب لیموترش نصف قاشق غذاخوری
تخم‌مرغ 6 عدد
نشاسته ذرت 20 گرم
عصاره وانیل یک قاشق مرباخوری
شکر دانه‌ریز 140 گرم
آرد سفید 60 گرم

 

·      دستور پخت چیزکیک ژاپنی با فر

قبل از هر کاری، مواد لازم را از قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.

  1. ابتدا پنیر خامه‌ای، کره، و شیر را با روش بن ماری (قرار دادن ظرف روی بخار آب) مخلوط کرده تا کاملاً یکدست شوند، سپس مخلوط را از روی حرارت بردارید.
  2. زرده‌های تخم‌مرغ را جدا نموده و به مخلوط پنیر اضافه کنید. نیمی از شکر را همراه با وانیل، آبلیمو، و نمک به مخلوط بیفزایید و خوب هم بزنید.
  3. آرد و نشاسته‌ی ذرت را الک کرده و به مخلوط اضافه کنید. اگر مواد یکدست نیستند، می‌توانید یک بار آن‌ها را از الک رد کنید.
  4. سفیده‌های تخم‌مرغ را با کرم تارتار و نیمه‌ی دیگر شکر بزنید تا سفیده‌ها کشدار شوند.
  5. سفیده‌ها را در چند مرحله به آرامی با مواد کیک مخلوط کنید.
  6. در آخر مواد کیک را در قالب چرب شده با کاغذ روغنی بریزید. فر را از قبل با دمای 160 درجه گرم کنید. قالب کیک را در یک ظرف بزرگ‌تر قرار داده و در آن آب جوش بریزید. کیک را برای یک ساعت بپزید، سپس دما را به 140 درجه کاهش دهید و 15 دقیقه دیگر بپزید.

بعد از پخت، فر را خاموش کرده و در را کمی باز بگذارید تا کیک به تدریج خنک شود. پس از خنک شدن کامل، چیز کیک ژاپنی را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید و با پودر قند و میوه‌های تازه تزئین کنید.

طرز تهیه کیک ژاپنی

برای تهیه چیزکیک ژاپنی با فر، مواد را آماده کرده و در قالب چرب‌شده ریخته، سپس در فر با دمای 160 درجه بپزید و بعد از یک ساعت دما را کاهش دهید.

·      دستور پخت چیزکیک ژاپنی بدون فر

اگر فر ندارید، می‌توانید چیزکیک ژاپنی را با استفاده از پلوپز یا قابلمه درست کنید. در بعضی دستورها ماست چکیده و پنیر خامه‌ای به کار برده می‌شود.

  1. ابتدا پنیر خامه‌ای، ماست چکیده، کره‌ی نرم‌شده، شکر و زرده‌های تخم‌مرغ را با همزن مخلوط کرده تا یکدست شود. سپس آرد و نشاسته را روی مخلوط الک کرده و مجدداً هم بزنید.
  2. سفیده‌های تخم‌مرغ را با شکر روی دور تند همزن بزنید تا زمانی که سفت شده و از کاسه نریزد. سپس به آرامی آن را با مواد قبلی ترکیب کنید.
  3. اگر از پلوپز استفاده می‌کنید، قالب پلوپز را کمی چرب کرده و مواد را داخل آن بریزید. سطح مواد را با لیسک صاف کرده و اجازه دهید حدود 50 دقیقه بپزد. اگر هنوز کیک کامل نپخته و دور آن طلایی نشده، چند دقیقه دیگر ادامه دهید. سپس آن را مانند ته‌چین در یک بشقاب برگردانده و با پودر قند تزئین کنید.

قالب کیک فلزی

اگر پلوپز ندارید، مواد کیک را در یک قالب کیک بریزید. در یک قابلمه بزرگ کمی آب ریخته و چند قالب کوچک فلزی در کف قابلمه قرار دهید تا قالب کیک روی آن‌ها قرار گیرد. سپس در قابلمه را با دمکنی و شعله‌پخش‌کن پوشانده و اجازه دهید کیک با بخار آب به آرامی پخته شود.

برای تهیه چيز كيك ژاپني بدون فر، مواد را با همزن مخلوط کرده، سفیده‌های تخم‌مرغ را به آن اضافه کنید. سپس در پلوپز حدود 50 دقیقه و در قابلمه با بخار آب تا پخته شدن کامل بپزید.

نکات مهم در پخت چیزکیک ژاپنی

برای درست کردن یک چیز کیک فوق العاده نیاز به دانستن فوت و فن‌هایی دارید که در ادامه به آنها می‌پردازیم:

  • دما یکی از عوامل کلیدی برای موفقیت چیزکیک ژاپنی است، این کیک باید به تدریج و در دو مرحله دما پخته شده و سپس به آرامی خنک شود. اگر کیک در دماهای بالا و پایین به درستی پخته نشود، ممکن است پس از سرد شدن بیش از حد جمع گردد.
  • برای فرهای مختلف، اگر سطح کیک طلایی شد اما داخل آن هنوز خام بود، دما را کمی کاهش داده و مدت زمان پخت را افزایش دهید. تنظیمات فر را روی کانوکشن قرار دهید. برای استعلام قیمت فر شیرینی پزی با ما در بیکلند در ارتباط باشید.
  • اگر از پلوپز استفاده می‌کنید، پس از پایان پخت، روی کیک را با فویل آلومینیومی پوشانده و در دمای محیط بگذارید تا به آرامی خنک شود.
  • برای جلوگیری از بوی زهم تخم‌مرغ از وانیل یا لیمو استفاده کنید.
  • برای تهیه چيز كيك ژاپني شکر دانه‌ریز بریزید. اگر این نوع شکر در دسترس نیست، می‌توانید شکر عادی را در آسیاب برقی ریخته تا ریزتر شود، اما مراقب باشید که پودر نشود.
  • برای جلوگیری از ترک خوردن کیک، آن را درون سینی آب قرار دهید تا محیط مرطوبی ایجاد شود. همچنین، دقت کنید که سایز قالب مناسب بوده و کرم پنیری را بیش از حد هم نزنید. سفیده‌ها باید به خوبی هم زده شوند تا از کاسه نریزد، سپس آرام و با دقت به مواد پنیری اضافه کنید.

برای تهیه انواع قالب و آشنایی با مدل های قالب مانند قالب سیلیکونی یا قالب کیک کمربندی و انواع قالب فلزی با ما در بیکلند در ارتباط باشید.

طرز تهیه کیک ژاپنی

 

برای تهیه یک چیز کیک ژاپنی فوق‌العاده، دما و زمان پخت دقیق و تدریجی اهمیت دارد و باید به آرامی خنک شده تا از جمع شدن آن جلوگیری شود. استفاده از شکر دانه‌ریز، افزودن وانیل یا لیمو برای جلوگیری از بوی تخم‌مرغ و ایجاد محیط مرطوب با قرار دادن قالب درون سینی آب نیز از نکات کلیدی هستند.

نتیجه‌گیری

برای تهیه یک چيز كيك ژاپني خوشمزه، توجه به دما و زمان پخت اهمیت زیادی دارد. این کیک باید به تدریج و در دو مرحله حرارتی پخته شده و به آرامی خنک شود تا از جمع شدن روی آن جلوگیری گردد. استفاده از شکر دانه‌ریز و افزودن وانیل یا لیمو به منظور کاهش بوی زهم تخم‌مرغ، همچنین ایجاد محیط مرطوب با قرار دادن قالب درون سینی آب از دیگر مواردی هستند که به کیفیت و شکل نهایی کیک کمک می‌کنند. شما می‌توانید با رعایت این فوت و فن‌ها یک کیک ژاپنی پنبه ای خانگی درست کرده و یک دسر خوش طعم را به سادگی تهیه کنید.


بیشتر بخوانید: طریقه پختن دونات

بیک لند؛ مرجع فروش انواع تجهیزات قنادی و شیرینی‌پزی

شرکت بیک صنعت با بیش از 25 سال تجربه در طراحی و راه‌اندازی نانوایی، قنادی و رستوران فعالیت خود را با هدف تجهیز واحدهای نان حجیم به ماشین‌آلات مدرن آغاز کرده است. امروزه، بیک لند با عرضه محصولات متنوع لوازم قنادی از جمله ماشین‌آلات نان، قنادی، تولید شکلات، تجهیزات کافی‌شاپ و آشپزخانه صنعتی با بیش از 30 برند جهانی همکاری دارد. هدف بیک لند گردآوری برندهای برتر جهانی برای شِف‌ها و علاقه‌مندان این صنعت در یک کشور محسوب می‌شود. برای مشاهده و خرید این محصولات همین امروز از طریق وب‌سایت اقدام فرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *