شیرینی دانمارکی یک دسر خوشمزه و محبوب جهانی بوده که با طعم و بافتی خاص در مهمانیها و مجالس سرو میشود و گزینهای عالی برای صبحانه یا عصرانه نیز به حساب میآید. این شیرینی خشک و لذیذ با ترکیبی از کرمها و خمیرهای خوشطعم در بسیاری از کشورها محبوبیت دارد. ما در این مقاله از وبسایت بیک لند به شما طرز تهیه شیرینی دانمارکی اصل را آموزش خواهیم داد. شما میتوانید با استفاده از این راهنما، این شیرینی را به راحتی و با کیفیتی حتی بهتر از شیرینیفروشیها در خانه تهیه کنید.
فهرست محتوا
- تاریخچه شیرینی دانمارکی اصل
- مواد لازم برای شیرینی دانمارکی
- طرز تهیه شیرینی دانمارکی با فر
- طرز تهیه شیرینی دانمارکی بدون فر
- نکات مهم در مورد تهیه و نگهداری شیرینی دانمارکی
- نتیجهگیری
- بیک لند؛ مرکز تخصصی فروش تجهیزات قنادی و شیرینیپزی
تاریخچه شیرینی دانمارکی اصل
در سال 1850 میلادی نانوایان دانمارک در پی اعتصابی گسترده دست از کار کشیدند. این اعتصاب باعث شد صاحبان نانواییها کارگرانی از کشورهای دیگر را استخدام کنند. برخی از این کارگران اتریشی بودند و دستورالعملهای جدیدی برای پخت شیرینی به نام Plunderteig با خود آوردند. پس از مدتی این شیرینی با اندکی تغییر به خوردنی محبوبی تبدیل شد که اکنون به عنوان شیرینی دانمارکی شناخته میشود.
مواد لازم برای شیرینی دانمارکی
شیرینی دانمارکی یکی از انواع شیرینیهای خشک با بافتی بسیار نرم و دلپذیر بوده که حتی تماشای عکس آن، اشتهای شما را برای خوردنش برمیانگیزد. تهیه این شیرینی نسبتاً ساده بوده و به راحتی میتوانید آن را در خانه درست کنید. شیرینی دانمارکی را میتوان هم با خمیر معمولی و هم خمیر هزارلا پخت. اگرچه شیرینی دانمارکی اصیل با خمیر هزارلا درست میشود، اما با توجه به سختی تهیه خمیر هزارلا، استفاده از خمیر معمولی یک گزینه راحتتر محسوب میشود. در ادامه، طرز تهیه شیرینی دانمارکی با خمیر معمولی را نیز آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای شیرینی
- آرد سفید گندم 600 گرم
- شیر ولرم 1 پیمانه
- مایه خمیر یک پنجم قاشق غذاخوری
- روغن مایع نصف پیمانه
- تخم مرغ 2 عدد
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- شکر 150 گرم
مواد لازم کرم شیرینی دانمارکی
- شیر 250 میلیلیتر
- نشاسته ذرت یا آرد سفید گندم 25 گرم
- شکر 50 گرم
- وانیل 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی دانمارکی با فر
برای تهیه خمیر شیرینی دانمارکی میتوانید طبق مراحل زیر پیش بروید:
مرحله 1: نصف مقدار شیر را کمی گرم کنید تا ولرم شود، سپس در ظرفی بریزید.
مرحله 2: مایه خمیر و یک قاشق غذاخوری شکر را به شیر اضافه کرده و خوب هم بزنید تا شکر حل شود. روی ظرف را پوشانده و به مدت 15 دقیقه کنار گذاشته تا مایه خمیر فعال شود.
مرحله 3: در یک ظرف بزرگ، شیر باقیمانده را بریزید و مابقی شکر، روغن مایع، وانیل، تخممرغها و زعفران را اضافه و با همزن قنادی ترکیب کنید.
مرحله 4: در طرز تهیه شیرینی دانمارکی با پیمانه بعد از ترکیب مواد و حل شدن شکر، مایه خمیر را به ظرف اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
مرحله 5: آرد را به تدریج الک کرده و در چند مرحله به مواد اضافه کنید. پس از هر بار اضافه کردن آرد، مواد را مخلوط کرده تا آرد کاملاً با مواد ترکیب شود.
مرحله 6: خمیر را با دست خوب ورز دهید تا به دست نچسبد. اگر چسبندگی خمیر زیاد است، مقداری آرد اضافه کرده و آن را روی یک سطح صاف به مدت چند دقیقه ورز دهید.
مرحله 7: روی ظرف را با پلاستیک بپوشانید و در دمای محیط قرار دهید تا خمیر حجم گرفته و دو برابر شود.
مرحله 8: سطح کار را کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید. سپس دوباره کمی آرد روی خمیر بریزید و آن را ورز دهید تا یکدست شود.
مرحله 9: با وردنه خمیر را به ضخامت نیم سانتیمتر باز کنید. با کاتر اطراف آن را برش داده و به شکل مستطیل درآورید.
مرحله 10: مستطیل را به چهار نوار مساوی تقسیم کنید. سپس کرم شیرینی را در مرکز و طول نوارها قرار دهید. دقت کنید که استفاده بیش از حد کرم باعث بیرون آمدن آن در زمان پخت میشود.
مرحله 11: لبههای خمیر را روی کرم تا کرده و به هم چسبانده تا کاملاً بسته شود و کرم از آن بیرون نزند.
مرحله 12: نوارهای خمیری را به قطعات دلخواه، حدوداً پنج سانتیمتر، برش دهید. این کار را برای همه نوارها تکرار کنید؛ در نهایت حدود 20 عدد شیرینی خواهید داشت، البته تعداد دقیق به اندازه برشهای شما بستگی دارد.
مرحله 13: کاغذ شیرینیپزی را روی سینی فر بگذارید و شیرینیها را با فاصله پنج سانتیمتری از هم روی آن بچینید.
مرحله 14: با براش، روکش تهیهشده را روی شیرینیها بمالید و در صورت تمایل کمی کنجد روی آنها بپاشید.
مرحله 15: روی شیرینیها را با پارچه تمیز بپوشانید و به مدت نیم ساعت در دمای محیط استراحت دهید.
مرحله 16: فر را با دمای 170 درجه سانتیگراد روشن کرده و منتظر بمانید تا کاملاً گرم شود.
مرحله 17: بعد از استراحت، شیرینیها را در طبقه وسط فر قرار دهید و به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید تا روی آنها طلایی شود.
در آخر، در حالی که هنوز شیرینیها داغ هستند، میتوانید روی آنها را با یک براش، ترکیب عسل و زعفران آغشته کرده تا طعم و جلوه بیشتری پیدا کنند.
طرز تهیه شیرینی دانمارکی بدون فر
برای تهیه شیرینی دانمارکی بدون فر نیز میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول: پس از برش و استراحت نیمساعته شیرینیها، شعله پخشکن را روی حرارت ملایم قرار داده و تابه را روی آن بگذارید. اگر از تابه معمولی استفاده میکنید، روی آن را با دمکنی بپوشانید.
مرحله دوم: شیرینیها را داخل تابه بچینید و به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید. سپس آنها را پشت و رو کنید تا هر دو طرف به خوبی طلایی شوند.
مرحله سوم: بعد از پخت، در حالی که شیرینیها هنوز گرم هستند با براش عسل رقیق یا ترکیب عسل و زعفران را روی آنها بمالید. هرچند این روش به اندازه فر، رنگ طلایی زیبا ایجاد نمیکند، اما ظاهر شیرینی دانمارکی اصل همچنان دلپذیر و طعم آن فوقالعاده خواهد بود.
نکات مهم در مورد تهیه و نگهداری شیرینی دانمارکی
در ادامه به برخی از نکات مهم که برای طرز تهیه شیرینی دانمارکی با خمیر هزارلا هم باید در نظر بگیرید میپردازیم:
- برای پختن شیرینی دانمارکی اصل در توستر دمای 200 درجه سانتیگراد را تنظیم و 10 دقیقه برای گرم شدن منتظر بمانید. برای حفظ رطوبت شیرینی، ظرفی پر از آب داخل توستر قرار دهید و روی شیرینیها را با ورق آلومینیوم بپوشانید.
- در روش پخت شیرینی دانمارکی در ماکروفر، شیرینیها را در طبقه دوم ماکروفر با دمای 150 درجه سانتیگراد به مدت 15 الی 20 دقیقه بپزید.
- شما میتوانید بهجای تهیه خمیر معمولی، از خمیر هزارلای آماده استفاده کنید تا تهیه شیرینی آسانتر شود. در این روش کافیست تا لایه لایه خمیر را روی هم قرار دهید و مواد کرمی را در بین آنها بمالید.
- شیرینی دانمارکی باید در یخچال نگهداری شود تا بافت کرم داخل آن نرم نشود.
- برای جلوگیری از خشک شدن شیرینی، آن را در ظرف دربسته قرار دهید.
- شیرینی دانمارکی اصل بین 7 تا 10 روز در یخچال سالم میماند، ولی بهتر است زودتر مصرف شود.
- برای داشتن طعمی خاص و ظاهری جذاب برای شیرینی دانمارکی میتوانید از یک لعاب ساده مصرف کنید. برای تهیه این روکش، یک قاشق غذاخوری شیر را با یک زرده تخممرغ ترکیب کرده و خوب هم بزنید. سپس مخلوط را پوشانده و کنار بگذارید تا آماده استفاده شود. تهیه شیرینی دانمارکی خانگی با ترکیب کردن نهایی مواد به پایان میرسد. پس از مخلوط کردن مواد، شیرینیها را درون فر قرار داده تا آماده شوند.
نتیجهگیری
شیرینی دانمارکی اصل، دسر خوشمزه و محبوب جهانی با بافتی نرم و طعمی لذیذ گزینهای عالی برای مهمانیها و میانوعدههاست. تهیه این شیرینی با خمیر معمولی یا خمیر هزارلا امکانپذیر بوده و میتوان آن را داخل فر، توستر یا مایکروفر آماده کرد. برای حفظ کیفیت و طعم باید توجه ویژهای به مراحل تهیه و نگهداری آن داشت. به ویژه، نگهداری شیرینی در یخچال و ظرف دربسته برای جلوگیری از خشک شدن و تغییر بافت کرم آن اهمیت دارد. همچنین استفاده از روشهای دیگر پختن مانند پخت در تابه میتواند گزینههای مناسبی برای تهیه شیرینی دانمارکی باشد.
بیک لند؛ مرکز تخصصی فروش تجهیزات قنادی و شیرینیپزی
شرکت بیک لند با بیش از 25 سال تجربه در طراحی و راهاندازی نانوایی، قنادی و رستوران فعالیت خود را با هدف تجهیز واحدهای نان حجیم به ماشینآلات مدرن آغاز کرد. اکنون بیک لند با ارائه محصولات متنوعی از جمله ماشینآلات نان، قنادی، تولید شکلات، تجهیزات کافیشاپ و آشپزخانه صنعتی و همکاری با بیش از 30 برند جهانی به یکی از پیشتازان این صنعت تبدیل شده است. شما میتوانید برای خرید لوازم قنادی مورد نیاز برای پخت شیرینی دانمارکی اصل و سایر محصولات قنادی به وبسایت بیک لند مراجعه کنید.