آموزش آب کردن شکلات

روش آب کردن شکلات به صورت حرفه ای

فهرست مطالب

اگر به قنادی و شیرینی‌پزی علاقه دارید، آب کردن شکلات یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید آن را یاد بگیرید. ذوب کردن شکلات یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد هنگام استفاده از شکلات‌های مختلف با آن مواجه می‌شوند. اما نگران نباشید؛ زیرا با استفاده از روش‌های اشاره شده در ادامه مقاله به خوبی از پس ذوب کردن شکلات برمی‌آیید. برای تجربه بهتر در آب کردن شکلات و تهیه انواع شیرینی و دسر، استفاده از ابزارهای حرفه‌ای بسیار کمک‌کننده است. اگر در ابتدای مسیر قنادی هستید یا به دنبال ارتقای تجهیزات خود هستید، پیشنهاد می‌کنیم از صفحه لوازم قنادی دیدن کنید.

آب کردن شکلات به روش تمپر کردن

یک روش آب کردن شکلات تخته ای را می‌توان روش تمپر کردن دانست. در ادامه به مراحل آب کردن شکلات با این روش می‌پردازیم:

  • مرحله اول

برای انجام این کار ابتدا شکلات تخته‌ای را با استفاده از چاقو به قطعات یکسان خرد کنید. خرد کردن شکلات به ذوب شدن سریع‌تر آن کمک می‌کند. سپس داخل ظرف تا نیمه آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب به جوش آید. برای انجام این کار می‌توانید از کتری استفاده نمایید. پس از اینکه آب جوش آمد، حرارت را کم کرده و درون یک ظرف شیشه‌ای یا استیل دو سوم شکلات خرد شده را ریخته و روی بخار آب قرار دهید. ظرف را به گونه‌ای بگذارید تا کف آن با آب در تماس نباشد. سپس اجازه دهید تا شکلات به صورت آرام با بخار ملایم ذوب شود. در هنگام ذوب شدن شکلات با استفاده از یک قاشق به صورت مداوم و پیوسته شکلات را داخل ظرف هم بزنید.

روش آب کردن شکلات

  • مرحله دوم

در این مرحله پس از آب شدن کامل شکلات، دماسنجی در درون ظرف بگذارید و دمای آن را یادداشت کنید. دمای مورد نظر برای آب کردن شکلات تلخ 50 تا 55 درجه سانتی‌گراد یا 122 تا 131 درجه فارنهایت است. همچنین برای آب کردن شکلات شیری این دما 45 تا 50 درجه سانتی‌گراد یا 113 تا 122 درجه فارنهایت محسوب می‌شود.

  • مرحله سوم

در مرحله سوم ظرفی که شکلات آب شده درون آن قرار دارد را از روی آب جوش برداشته و یک سوم شکلات خرد شده که باقی مانده است را به آن اضافه کنید. سپس با استفاده از یک همزن برقی یا لیسک شکلات را به خوبی هم زده تا تکه‌های خرد شده آن به وسیله حرارت ذوب شوند. با افزودن تکه‌های باقی‌مانده شکلات دمای شکلات ذوب شده پایین می‌آید. بنابراین با اندازه‌گیری دما به وسیله دماسنج دمای شکلات تلخ به 32 درجه سانتی‌گراد یا 90 درجه فارنهایت و دمای شکلات شیری به 30 درجه سانتیگراد یا 88 درجه فارنهایت می‌رسد.

در این روش آب کردن شکلات، شکلات ذوب شده بافت خود را حفظ کرده و در عین حال غلیظ و شفاف خواهد بود. از این شکلات ذوب شده به راحتی می‌توانید در دیزاین انواع مختلف کیک استفاده کنید. همچنین می‌توانید با خرید قالب شکلات سه بعدی و قالب شکلات بن بن از بیک لند، شکلی جذاب برای شکلات ایجاد نمایید.

اگر پس از آب کردن شکلات قصد دارید آن را به شکلی جذاب قالب‌گیری کنید، قالب‌های سیلیکونی سه‌بعدی انتخابی ایده‌آل هستند. برای مشاهده مدل‌های متنوع، به بخش خرید قالب دسر سه بعدی سر بزنید.

ذوب کردن شکلات با استفاده از روش بن‌ماری

بن ‌ماری به عنوان یک روش آب کردن شکلات که متداول نیز هست، شناخته شده که در قرن 15 میلادی توسط فردی به نام ماری استفاده می‌شد. استفاده از این روش باعث حفظ بافت و کیفیت شکلات خواهد شد و شباهت بسیاری به روش تمپر کردن دارد. تنها تفاوت این دو روش با یکدیگر این است که در روش بن ‌ماری شکلات‌ها به صورت یکجا آب می‌شوند. برای آب کردن شکلات با استفاده از این روش مراحل زیر را طی کنید:

روش آب کردن شکلات تخته ای

  • مرحله اول

اولین گام برای ذوب کردن شکلات در روش بن ‌ماری انتخاب ظرفی مناسب است. برای انجام این کار دو ظرف را به صورت جداگانه انتخاب کنید. سپس یک قابلمه گرد را کنار گذاشته و تا دو سوم آن آب بریزید. حال آن را روی حرارت بگذارید تا آب به جوش آید.

  • مرحله دوم

در مرحله دوم باید ظرف را به گونه‌ای انتخاب کنید که انتهای آن مقداری داخل ظرف اول قرار گیرد. اما با سطح آب برخورد نداشته باشد. برای این منظور می‌توانید از کتری و کاسه پیرکس یا فلزی استفاده نمایید. حال در ظرف بالایی کره یا شکلات ریخته و آن را با خیال راحت ذوب کنید. پس از این کار با ریختن شکلات مذاب درون قالب‌های دکوری و تبلتی خریداری شده از بیک لند طرحی خلاقانه برای شکلات به ارمغان آورید.

یکی از معایب بن ‌ماری این است که این روش به مهارت و تمرین زیادی نیاز دارد. به عنوان مثال حرارت عاملی بسیار مهم برای بن‌ماری محسوب می‌شود که اگر به صورت درست اجرا نشود، به کیفیت نهایی شکلات آسیب می‌رساند. جدا شدن چربی از شکلات یکی از مشکلات این روش بوده که زمانی رخ می‌دهد که دما به اندازه‌ای زیاد می‌شود که شکلات دیگر نمی‌تواند ترکیبات خود را حفظ نماید.

قالب‌های سیلیکونی نه‌تنها در تهیه کیک، بلکه در قالب‌گیری شکلات و دسر نیز بسیار کاربردی‌اند. تنوع این محصولات را در صفحه قالب سیلیکونی بررسی کنید.

چگونگی ذوب کردن شکلات در مایکروویو

اگر فرصت کمی برای آب کردن شکلات دارید، می‌توانید شکلات را در کمتر از یک دقیقه در مایکروویو آب کنید. برای انجام این کار تنها به کاسه‌ای که قابل استفاده در مایکروویو باشد و یک قاشق یا کفگیر مقاوم در برابر حرارت که از جنس لاستیک یا سیلیکون است، نیاز دارید. برای انجام این کار شکلات را در مایکروویو به مدت 30 ثانیه روی HIGH قرار داده و آن را بردارید و هم بزنید. تکه‌های شکلات تا هنگامی‌که به هم زدن آن‌ها ادامه دهید، شکل خود را حفظ می‌کنند. این کار را به مدت 10 تا 15 ثانیه انجام دهید تا شکلات بیشتری ذوب گردد. ظرف شکلات را از مایکروویو برداشته و به هم زدن ادامه دهید تا باقیمانده شکلات نیز ذوب شود.

برای تزئین حرفه‌ای دسر و شکلات با جزئیات دقیق، قالب‌های گارنیش انتخاب مناسبی هستند. جهت خرید می‌توانید به لینک خرید قالب گارنیش مراجعه نمایید.

ذوب کردن شکلات با استفاده از روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد. از جمله رایج‌ترین روش‌ها برای انجام این کار می‌توان به آب کردن شکلات به روش تمپر کردن، استفاده از روش بن ‌ماری و ذوب شکلات در مایکروویو اشاره کرد.

ذوب کردن شکلات با آرام‌پز

از دیگر روش‌های ذوب کردن شکلات می‌توان به انجام این کار با استفاده از آرام‎پز اشاره کرد. برای انجام این کار ابتدا تکه‌های شکلات خرد شده را در آرام‌پز قرار دهید. سپس حرارت را زیاد کرده و روی آن بپوشانید و اجازه دهید تا یک ساعت بپزد. پس از گذشت یک ساعت حرارت را کم کرده و تا هنگامی‌که شکلات کاملا ذوب شود با درپوش مراحل پخت را ادامه دهید. همچنین هر 15 دقیقه یک‌بار شکلات‌ها را هم بزنید. با خرید قالب دسر سه بعدی از بیک لند می‌توانید دسری با طرحی جذاب آماده کرده و برای خوش‌طعم شدن آن، شکلات ذوب شده را روی آن بریزید.

اگر علاقه‌مندید با استفاده از قالب‌های سیلیکونی، شکلات‌هایی زیبا و خاص تهیه کنید، مطالعه مقاله تهیه شکلات با قالب می‌تواند راهنمای مناسبی برای شما باشد.

آشنایی با روش آب کردن شکلات تخته ای

آب کردن شکلات با کیسه

ذوب کردن شکلات با کیسه از روش‌های بسیار راحت بوده که بدون کثیف کردن حتی یک ظرف انجام می‌گیرد. از این روش برای مواقعی‌که می‌خواهید شکلات را روی کیک یا دسر بریزید، استفاده می‌شود. در روش آب کردن شکلات با کیسه ابتدا تکه‌های شکلات را درون کیسه‌ای محکم بریزید. سپس کیسه را درون یک قابلمه در حال جوش قرار دهید. پس از ذوب شدن شکلات در گوشه کیسه سوراخ کوچکی ایجاد کرده و از آن استفاده نمایید.

آب کردن شکلات با دستگاه ذوب شکلات

امروزه با تولید دستگاه‌های ذوب شکلات، آب کردن شکلات برای علاقه‌مندان به پخت کیک و شیرینی راحت‌تر شده است. این دستگاه‌ها دارای ویژگی کنترل دما بوده که به شما کمک می‌کند شکلات را در دمای موردنظر و بدون اینکه نگران سوختن آن باشید، آب کنید. دستگاه ذوب شکلات تک لگنه MC01 و دستگاه ذوب شکلات دو لگنه MC02 از جمله محصولات موجود در بیک لند بوده که باکیفیت بالای خود در ذوب کردن شکلات به شما کمک خواهند کرد. در صورتی که قصد دارید شکلات را در حجم بالا و با کیفیت یکنواخت آب کنید، استفاده از دستگاه‌های صنعتی ضروری است. برای بررسی و خرید این تجهیزات می‌توانید به صفحه خرید دستگاه شکلات آب‌کن صنعتی مراجعه کنید.

نکات مهم برای آب کردن شکلات

برای آب کردن شکلات توجه به نکات زیر بسیار کمک‌کننده است:

  • اگر در ظاهر شکلات تغییراتی مشاهده کردید، از مصرف آن خودداری نمایید.
  • بهتر است برای اضافه کردن شکلات از شکلات‌های سکه‌ای و تخته‌ای استفاده کنید.
  • پیش از آب کردن شکلات تاریخ انقضای آن را بررسی کنید.
  • شکلات را در محیطی خشک و خنک نگهداری نمایید.
  • ظرفی که می‌خواهید درون آن شکلات بریزید، نباید خیس باشد.
  • از شکلات ذوب شده می‌توانید برای تزیین انواع دسر، کیک و شیرینی استفاده نمایید.

آب کردن شکلات

ذوب کردن شکلات با آرام‌پز و کیسه نیز از دیگر روش‌های تهیه شکلات آب شده محسوب می‌شود. امروزه دستگاه ذوب شکلات نیز به تسهیل این کار کمک بسیاری می‌کند. توجه داشته باشید که ظرف موردنظر برای ریختن شکلات نباید خیس باشد.

 

نتیجه‌گیری

در این مقاله از بیک لند به بررسی چند روش آب کردن شکلات تخته ای پرداختیم و نکات آن را بررسی کردیم. ذوب کردن شکلات برای تزیین و پخت کیک و شیرینی بسیار پرکاربرد است. هر یک از روش‌های ذوب کردن شکلات مراحل و نکات مختلفی دارد که باتوجه به آن‌ها می‌توانید به بهترین شکل کیک و شیرینی موردنظر را آماده کنید.

بیک لند، مرجع بهترین لوازم قنادی و آشپزخانه

آشپزی و قنادی از جمله حرفه‌هایی هستند که برای به دست آوردن بهترین خروجی باید از لوازم و موادی باکیفیت استفاده کنید. بیک لند متنوع‌ترین لوازم قنادی و آشپزی را برای شما عزیزان فراهم کرده است. برای مشاهده مشخصات هر یک از این محصولات تنها کافی‌ست به سایت بیک لند مراجعه نمایید. همچنین اگر در مورد محصولی به اطلاعات بیشتری نیاز داشتید، از طریق شماره تماس موجود در سایت با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید.

دسته بندی ها

آخرین بلاگ ها

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *