
تفاوت فر و پروفر و کاربرد هر کدام
- بدون نظر
فر و پروفر به عنوان دو دستگاه مهم در آشپزخانههای حرفهای استفاده شده که برای پخت و تخمیر کاربرد دارند. هر یک از این دستگاهها کاربرد خاصی داشته و از مزایای مختلفی برخوردار است. اگر میخواهید در مورد تفاوت فر و پروفر اطلاعات بیشتری کسب کنید، در این مقاله از بیک لند با ما همراه باشید. استفاده از تجهیزات مناسب در فرایند پخت، تأثیر بسزایی در کیفیت نهایی محصولات دارد. داشتن ابزار استاندارد و حرفهای، روند پخت را بهینه کرده و نتیجهای مطلوب ارائه میدهد. برای مشاهده قیمت و خرید تجهیزات متنوع، به صفحه لوازم قنادی مراجعه کنید.
فر چیست؟
فر دستگاه برقی یا گازی بوده که برای پخت انواع نان، شیرینی و غذا کاربرد دارد. این دستگاه حرارت را به صورت مستقیم تولید کرده و فرایند پخت به صورت یکنواخت انجام میگیرد. همچنین با تنظیم دما و زمان میتوان در این دستگاه دما را کنترل کرد. فرهای برقی یا نیمه صنعتی دارای دربی محکم و سیستم کنترل دمای قابل تنظیم هستند. در آشپزخانههای حرفهای یا خانگی از انواع مختلف فرهای رومیزی یا ایستاده استفاده میشود.
پروفر چیست؟
پس از معرفی فر نوبت آن رسیده است که به سوال شما در مورد اینکه پروفر چیست؟ پاسخ دهیم. دستگاه پروفر به عنوان یکی از تجهیزات تخصصی و بسیار کاربردی در شیرینیپزی و نانوایی شناخته میشود. این دستگاه نقش بسیار مهمی در بهبود فرایند تخمیر دارد. پروفر محیطی کنترل شده که شامل دما و رطوبت مناسب باشد، برای استراحت و افزایش حجم خمیر ایجاد میکند. در طی این فرایند خمیر به صورت یکنواخت تخمیر شده و به حجم مطلوب میرسد. تخمیر مناسب و رسیدن به حجم مطلوب خمیر تاثیر مستقیمی بر کیفیت نهایی نان و شیرینی شما دارد. انتخاب سینی فر مناسب تأثیر زیادی در پخت یکنواخت مواد غذایی و شیرینیها دارد. این سینیها به توزیع بهتر حرارت کمک کرده و از چسبیدن غذا جلوگیری میکنند. برای خرید و بررسی مدلهای مختلف، به صفحه خرید سینی فر مراجعه کنید.
در واقع استفاده از پروفر به نانوایان و قنادان کمک میکند تا خمیرهایی با بافت نرمتر و سبکتر داشته باشند. این دستگاه شرایط محیطی را تنظیم کرده و مانع از کم حجم ماندن خمیر و خشک شدن آن میشود. به همین دلیل است که کیفیت نهایی نان و شیرینی با استفاده این دستگاه به صورت قابلتوجهی افزایش خواهد یافت. در صورتیکه خمیر به درستی تخمیر شود، نان دارای پوسته طلایی و جذاب و بافت داخلی متخلخل و سبک میشود. همچنین علاوهبر بافت نان، طعم نهایی آن نیز دلپذیرتر خواهد شد.
تفاوت فر و پروفر از لحاظ ساختار
پس از آشنایی با این دو دستگاه، حال میخواهیم به بررسی تفاوت فر و پروفر از لحاظ ساختاری بپردازیم. فر دارای المنتهای حرارتی الکتریکی یا گازی است. المنتها حرارت را به صورت مستقیم تولید کرده و آن را به طور یکنواخت در فضای داخلی فر توزیع میکنند. توزیع یکنواخت حرارت امکان پخت غذا و شیرینی را به صورت کامل مهیا خواهد کرد. همچنین روکش حرارتی و درب محکم فرها به حفظ گرما کمک کرده و کنترل دما باعث میشود که مواد غذایی به طور دقیق پخته شوند. فرهای حرفهای با توزیع یکنواخت حرارت، کیفیت پخت را افزایش داده و امکان کنترل دقیق دما را فراهم میکنند. مدلهای فر اونوکس بهعنوان گزینهای ایدهآل برای شیرینیپزی شناخته میشوند. برای مشاهده مدلها و قیمتها، به صفحه قیمت فر اونوکس مراجعه کنید.
برخلاف فر، ساختار پروفر به گونهای است که محیطی گرم و مرطوب ایجاد میکند. این دستگاه سیستم تهویه و گرمایش داخلی دارد که این سیستم به کنترل دما و رطوبت کمک خواهد کرد. همچنین در پروفر درب شیشهای وجود دارد که به شما کمک میکند تا به راحتی بتوانید فرایند تخمیر را مشاهده نمایید. پروفر المنت پخت مستقیم نداشته و هدف آن ایجاد شرایط مناسب برای تخمیر است.
تفاوت فر و پروفر در صنایع غذایی
تفاوت فر و پروفر به دلیل کاربردهای مختلف آنها در صنایع غذایی مشهود است. البته هر دوی این دستگاهها در آمادهسازی نان و شیرینی نقش بسیار مهمی ایفا میکنند؛ اما هر یک از آنها وظایف مختلفی دارند که از جمله این وظایف میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
· کاربرد در قنادیها و نانواییها
پروفر به دلیل اینکه قابلیت کنترل رطوبت را دارد، یکی از بهترین انتخابها برای تخمیر خمیرهای نان و شیرینی است. به عنوان مثال برای تهیه نان بربری یا شیرینیهای تخمیری، فرایند تخمیر برای کمک به بهبود ساختار و افزایش حجم نان بسیار موثر بوده و وجود پروفر نیز حیاتی خواهد بود.
· کاربرد در رستورانها و کافهها
در رستورانها و کافهها از فر به دلیل قابلیت پخت مستقیم غذاهای مختلف بسیار استفاده میشود. به عنوان مثال غذاهایی نظیر پیتزا، لازانیا و کیکهای متنوع در فر به بهترین شکل ممکن آماده خواهند شد.
· کیفیت نهایی محصول
میتوان خمیر را بدون تخمیر مستقیم نیز آماده کرد؛ اما استفاده از پروفر بر کیفیت نهایی نان و شیرینی شما تاثیر میگذارد. به همین دلیل در محیطهای حرفهای نظیر نانواییها و قنادیها در کنار فر از پروفر نیز برای رسیدن به نتیجه مطلوب استفاده میشود.
تفاوتهای فر و پروفر از لحاظ کاربرد
از دیگر تفاوت فر و پروفر میتوان به تمایز آنها از لحاظ کاربرد اشاره کرد. در ادامه بیشتر به آن میپردازیم:
· پخت و تخمیر
فر برای پخت و آمادهسازی مواد غذایی مختلفی نظیر نان، شیرینی و غذا تولید و عرضه شده و با استفاده از حرارت مستقیم مواد غذایی را کاملا آماده میکند. در صورتیکه از پروفر برای تخمیر خمیر استفاده شده و این دستگاه با فراهم کردن دما و رطوبت مناسب خمیر را برای پخت نهایی آماده مینماید.
· کاربرد خاص
در فر میتوان انواع مختلفی از غذاها از مرغ و ماهی گرفته تا پیتزا و کیک را پخت. در صورتیکه پروفر برای آمادهسازی خمیر کاربرد دارد و با ایجاد محیطی مناسب به بهبود ساختار و کیفیت نان و شیرینی کمک میکند.
· انتقال محصول میان فر و پروفر
برای پخت نان و شیرینی ابتدا خمیر در پروفر تخمیر شده و پس از اینکه به ساختار مطلوب رسید، برای پخت به فر انتقال داده میشود. پس از پخت در دمای موردنظر، نان و شیرینی بافتی نرم خواهند داشت.
نتیجهگیری
در این مقاله به سوال شما در مورد اینکه پروفر چیست؟ پاسخ دادیم و فر و پروفر را از جنبههای گوناگونی نظیر ساختار و کاربرد مقایسه کردیم. اگر در حوزه نان و شیرینیپزی فعالیت میکنید، برای افزایش کیفیت نهایی محصول استفاده از پروفر در کنار فر بسیار اهمیت داشته و به داشتن کیک و شیرینی با بافتی سبک و مطلوب کمک بسیاری میکند. برای حفظ عملکرد بهینه فر و جلوگیری از تأثیر چربیهای باقیمانده بر کیفیت پخت، تمیز کردن سینی فر امری ضروری است. رعایت روشهای صحیح نظافت باعث افزایش عمر مفید تجهیزات آشپزی میشود. برای آشنایی با نکات و روشهای کاربردی، به صفحه تمیز کردن سینی فر مراجعه کنید.
بیک لند بهترین مرجع برای خرید لوازم قنادی و شیرینیپزی
برای تهیه نان و شیرینی استفاده از تجهیزاتی باکیفیت و حرفهای بسیار اهمیت دارد. در صورتیکه به دنبال چنین تجهیزاتی هستید، با مراجعه به سایت بیک لند میتوانید به مدلهای متنوعی از آنها دست یابید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر یک از تجهیزات نانوایی و شیرینیپزی از طریق شماره تماس موجود در سایت با کارشناسان بیک لند در ارتباط باشید.
نظرات
- نظر خود را بگویید