فرق پودر ژلاتین با پودر ژله چیست

فرق پودر ژلاتین با پودر ژله چیست؟ کاربرد پودر ژلاتین در ژله

فهرست مطالب

همه ما با شنیدن نام ژلاتین یاد ژله و خواصی که ژلاتین برای استحکام استخوان‌ها دارد، می‌افتیم. این در حالیست که پودر ژلاتین و پودر ژله با یکدیگر تفاوت‌های متعددی دارند. همچنین نمی‌توان پودر ژله را جایگزین ژلاتین کرد. اگر می‌خواهید با فرق پودر ژلاتین با پودر ژله آشنا شوید، در این مقاله از بیک لند با ما همراه باشید.

فرق پودر ژلاتین و پودر ژله

پودر ژلاتین چیست؟

پیش از اینکه فرق پودر ژلاتین با پودر ژله را بررسی کنیم، با هر یک از این دو پودر آشنا می‌شویم. پودر ژلاتین رنگ و بوی خاصی نداشته و برای سلامت استخوان‌ها بسیار کاربرد دارد. این ماده حاوی مقادیری از کلسیم، سدیم، آهن و پتاسیم بوده که به کاهش دردهای مفصلی کمک می‌کند و مانع از پوک شدن استخوان‌های شما می‌شود. کلاژن موجود در این پودر به آن خاصیت التهابی بخشیده است. این پودر به وسیله هیدرولیز کردن استخوان‌های گاو به دست می‌آید.

پودر ژله چیست؟

پودر ژله بر خلاف ژلاتین دارای رنگ و طعم است و در مواد تشکیل‌دهنده آن ژلاتین نیز وجود دارد. این پودر همانند پودر ژلاتین در آب جوش حل می‌شود؛ اما نمی‌توان پودر ژله را در آب سرد حل نمود. برای تهیه یک ژله خوشمزه پس از حل کردن پودر ژله در آب جوش می‌توانید به آن آب‌میوه یا پوره میوه نیز اضافه نمایید. همچنین می‌توانید در پودر ژله و آب جوش میوه خرد شده بریزید.

تفاوت پودر ژله و ژلاتین

آشنایی با فرق پودر ژلاتین با پودر ژله

شاید برایتان سوال پیش آید که فرق پودر ژلاتین با پودر ژله در چیست؟ بسیاری از افراد این دو ماده پودری را با یکدیگر اشتباه می‌گیرند. در حالی‌که این دو پودر با یکدیگر متفاوت بوده و نمی‌توان از پودر ژله به جای ژلاتین استفاده نمود. برای اینکه تفاوت پودر ژلاتین با ژله را بیشتر متوجه شوید، به موارد زیر توجه کنید:

  • تفاوت در طعم و ظاهر
    پودر ژلاتین طعم و رنگی نداشته و ظاهر آن سفید مایل به زرد است. این در حالیست که پودر ژله متناسب با طعم آن رنگ‌های مختلفی دارد.
  • ترکیب و مواد تشکیل‌دهنده
    در ترکیب پودر ژله شکر، رنگ خوراکی و اسانس میوه وجود دارد. در حالی‌که پودر ژلاتین ماده‌ای خالص بوده که از کلاژن استخراج شده از استخوان یا پوست حیوانات تشکیل شده است. البته برخی از انواع پودر ژلاتین دارای منشأ گیاهی هستند.
  • تفاوت در میزان سفت‌کنندگی
    پودر ژلاتین خالص، قدرت سفت‌کنندگی بالایی دارد. اما پودر ژله به دلیل افزودنی‌های مختلف موجود در آن میزان سفت‌کنندگی کمتری داشته و بافت آن انعطاف‌پذیرتر است.

پودر ژلاتین برخلاف پودر ژله طعم و رنگ خاصی ندارد. ژلاتین به عنوان ماده‌ای خالص از کلاژن تهیه شده و برخی از انواع آن گیاهی هستند. همچنین ژلاتین به دلیل خالص بودن، قدرت سفت‌کنندگی بیشتری دارد.

نحوه تهیه ژله با پودر ژلاتین

ژله یکی از پرطرفدارترین انواع دسر است که برای تهیه آن از پودر ژله استفاده می‌گردد؛ اما شما می‌توانید به جای پودر ژله از ژلاتین استفاده کنید و ژله‌ای خوشمزه داشته باشید. مواد لازم برای تهیه ژله با استفاده از پودر ژلاتین شامل موارد زیر می‌شوند:

  • آب‌میوه: 1 لیوان
  • پودر ژلاتین: 1 قاشق غذاخوری

چگونگی تهیه:
برای تهیه ژله با استفاده از پودر ژلاتین مطابق مراحل زیر عمل کنید:

  1. شما می‌توانید متناسب با سلیقه خود از هر آب‌میوه‌ای برای تهیه ژله استفاده کنید؛ اما پیش از انجام این کار آب‌میوه را از صافی رد نمایید.
  2. پس از رد کردن آب‌میوه از صافی آن را با شکر مخلوط کنید.
  3. یک و نیم قاشق غذاخوری آب جوش و پودر ژلاتین را در ظرفی بریزید و آن را به روش بن ماری حل کنید. برای انجام این کار ترکیب حاصل از آب جوش و ژلاتین را روی کتری آب که در حال جوش است، بگذارید و این ترکیب را هم بزنید تا ژلاتین با استفاده از بخار کتری حل شود. البته می‌توانید برای انجام این کار از مایکروفر نیز کمک بگیرید.
  4. پس از حل کردن ژلاتین، آن را به آب‌میوه اضافه نمایید.
  5. مخلوط حاصل را از صافی رد کرده و آن را در قالب دلخواه خود بریزید.
  6. برای اینکه ژله سفت شود، قالب را به مدت 5 تا 6 ساعت در یخچال بگذارید.
  7. پس از سفت شدن ژله، این دسر خوشمزه آماده سرو است.

کاربرد پودر ژلاتین در ژله

نکات مهم برای تهیه ژله با پودر ژلاتین

نمی‌توان کاربرد پودر ژلاتین در ژله را نادیده گرفت. بنابراین اگر می‌خواهید از این ماده در ژله استفاده کنید، به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • به ازای هر لیوان آب‌میوه به یک قاشق پودر ژلاتین نیاز خواهید داشت.
  • اگر قصد تهیه ژله چند رنگ را دارید، ابتدا پودر ژلاتین را با آب‌میوه‌هایی که رنگ‌های مختلف دارند، ترکیب کنید و پس از اینکه لایه اول سفت شد، لایه بعدی را روی آن بریزید. این کار را به همین صورت ادامه دهید.
  • اگر قصد دارید به تهیه ژله شیر ساده با ژلاتین بپردازید، به جای آب‌میوه از شیر استفاده نمایید.

برای تهیه ژله با استفاده از پودر ژلاتین تنها به پودر ژلاتین و آب‌میوه نیاز دارید. البته برای داشتن ژله‌ای شفاف، آب‌میوه را پیش از ترکیب با ژلاتین از صافی عبور دهید. در تهیه ژله‌های چند رنگ باید صبر کنید تا لایه زیرین خود را ببندد و سپس مجدد ترکیب ژلاتین و آب‌میوه را روی آن بریزید.

بیک لند، متنوع‌ترین فروشگاه لوازم قنادی و آشپزی

در این مقاله به کاربرد پودر ژلاتین در ژله پرداختیم و فرق این پودر را با پودر ژله بررسی کردیم. در صورتی‌که می‌خواهید به تهیه دسرهای خوشمزه بپردازید، خرید مواد اولیه باکیفیت بسیار اهمیت دارد. زیرا مواد اولیه باکیفیت در خوش‌طعم شدن دسر شما بسیار موثر هستند. بیک لند از جمله مجموعه‌های معتبر در حوزه فروش لوازم قنادی، آشپزی و کافی‌شاپ است که پودر ژلاتین و دیگر مواد لازم برای قنادی را با کیفیتی بالا و قیمتی مناسب در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. برای مشاهده محصولات موجود در بیک لند کافیست به سایت این مجموعه مراجعه نمایید.

بخوانید: نکات طرز تهیه ژله در قالب سیلیکونی

سوالات متداول

1.پودر ژلاتین چگونه در ژله باعث سفت شدن می‌شود؟
ژلاتین پس از حل شدن در مایع، شبکه‌ای سه‌بعدی از مولکول‌های پروتئینی را به وجود می‌آورد که موجب قوام و استحکام ژله خواهند شد.

2.چه مقدار پودر ژلاتین برای تهیه ژله مناسب است؟
برای تهیه ژله با استفاده از پودر ژلاتین، 2 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین را در یک پیمانه آب بریزید و اجازه دهید تا 5 دقیقه جذب آب شود.

3.آیا می‌توان پودر ژلاتین را مستقیماً به مواد سرد اضافه کرد؟
خیر، زیرا ژلاتین در آب سرد به خوبی حل نخواهد شد.

4.بهترین دما برای حل کردن پودر ژلاتین چیست؟
ژلاتین در آب گرم به راحتی حل می‌شود و در دمای 40 تا 50 درجه سانتی‌گراد حالت ژلی شکل در مایع ایجاد می‌کند.

5.تفاوت استفاده از ژلاتین پودری و ورقه‌ای در ژله چیست؟
استفاده از ژلاتین ورقه‌ای باعث شفاف و روشن‌تر شدن ژله می‌شود.

دسته بندی ها

آخرین بلاگ ها

ارسال رایگان بیک لند

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *