یکی از اصلیترین و مهمترین اقدامات برای انجام هر کاری، اطلاع از تجهیزات و ابزارآلات آن کار است. بسیاری از افراد، به دلیل عدم اطلاع از ابزار مورد نیاز و کارکردن با آن، نمیتوانند کار را به آن شیوه که باید انجام دهند. در رابطه با قنادی و شیرینیپزی نیز این موضوع وجود دارد. فرقی ندارد که یک شیرینیپز تازهکار، باتجربه و یا حتی یک فرد علاقهمند به شیرینیپزی باشید، برای پختن شیرینیها و کیکهای خوشطعم با ظاهری جذاب، به شناخت انواع لوازم قنادی نیاز دارید. شیرینیپزان حرفهای، با اینکه اکثر این تجهیزات را میشناسند، باید بهروزترین لیستها را مشاهده کنند تا در صورت ورود ابزار و تجهیزاتی جدید، بتوانند در صورت نیاز آن را تهیه نمایند.
به طور کلی با توجه به اهمیت شناخت انواع و اطلاع ازکامل ترین لیست لوازم قنادی، در این مقاله از وبسایت بیک لند قصد داریم تا به طور کامل تجهیزات مورد استفاده در یک قنادی را معرفی کنیم. پس برای مشاهده لیست کامل لوازم قنادی، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
لیست لوازم قنادی
به طور کلی فرآیند آمادهسازی مواد اولیه، پخت و نگهداری کیکها و شیرینیهایی که در یک قنادی یا شیرینیپزی آماده میشوند، توسط تجهیزات و ماشینآلات منحصربهفردی صورت میگیرد. در واقع در قنادیها، تجهیزات مختلفی وجود دارند که متناسب با عملکرد خود، در بخشهای مختلف فرآیند پخت و تولید، مورد استفاده قرار میگیرند. به طور کلی لیست لوازم قنادی به شرح زیر است:
· فر
فر یکی از اصلیترین تجهیزات و یکی از انواع لوازم قنادی است. فرها با دارابودن قابلیت تنظیم درجه حرارت و زمان، به شما در پخت و آمادهسازی شیرینی و کیک کمک میکنند. برای اطلاعات بیشتر درباره انواع فر مانند فر کانوکشن وبسایت بیکلند را دنبال کنید.
· خمیرگیر
خمیرگیر در واقع دستگاهی است که وظیفه مخلوطکردن آرد و تهیه خمیر را بر عهده دارد.
بیشتر بخوانید: درهنگام تهیه لوازم قنادی این پرسش مطرح میشود که کیفیت لوازم قنادی را چطور تشخیص دهیم برای مشاهده پاسخ این سوال مقاله ای در سایت بیکلند گردآوری شده است مطالعه آن را از دست ندهید.
· میکسر
میکسر یا مخلوطکن، در مخلوطکردن انواع مایع کیک، تخم مرغ و مواد اولیه به ما کمک میکند. میکسرها انواع مختلفی داشته و از نظر دور موتور، سرعت، انواع پارو و … با یکدیگر متفاوت هستند. میکسرها (همزنها) در انواع صنعتی و خانگی در بازار وجود دارند و افراد میتوانند متناسب با نیاز خود، هر یک از آنها را تهیه کنند.
· چانهگیر
چانهگیر به منظور گردکردن خمیر و وزنکردن آنها مورد استفاده قرار میگیرد.
· وافلیاز
دستگاه وافلساز، در انواع مختلف و اشکال متنوع، به شیرینیپزان و قنادان در تهیه وافل کمک میکند.
· ابزار فوندانت
ابزار فوندانت ، در واقع ابزار مخصوص کار با فوندانت هستند که انواع مختلفی دارند. از جمله ابزار پرکاربرد فوندانت میتوان به کاتر، مولد فوندانت، اتو، چسب فوندانت و… اشاره نمود.
· یخچال
یخچالها یکی از اصلیترین انواع لوازم قنادی هستند که محصول نهایی و مواد اولیه را نگهداری میکنند. یخچالها باید متناسب با محل قرارگیری و امکاناتی که در اختیار مصرفکننده قرار میدهند، انتخاب و خریداری شوند.
· سینی فر
سینی فر، یکی از تجهیزات قنادی بوده که باید کیفیت خوبی در هر اندازه و نوع داشته باشد. معمولاً سینیهای فر، از جنس گالوانیزه و یا تفلون بوده و از مقاومت خوبی در برابر حرارت برخوردار هستند. سینیها، به هیچ عنوان نباید در طعم و بوی شیرینی و کیک تأثیر بگذارند.
· پیمانه
پیمانه، اصلیترین ابزار اندازهگیری در قنادی است. بدون استفاده از پیمانه، نمیتوان مواد را به طور دقیق اندازهگیری کرد که این موضوع، نتایج خوبی در پی ندارد. پیمانه، در انواع مختلفی از نظر ابعاد، شکل و استاندارد در بازار موجود بوده و افرادی که قصد خرید آن را دارند، میتوانند پیمانهای متناسب با نیاز خود تهیه نمایند.
· انواع قالب
قالبهای کیک و شیرینی یکی از مهمترین تجهیزات و وسایل قنادی به شمار میروند. به طور کلی، این دسته از تجهیزات، انواع مختلفی با ویژگیها و کاربردهای متنوع دارند. قالب کیک و شیرینی، انواع متفاوتی مانند قالب چدنی، قالب سیلیکونی، قالب تفلون، قالب آلومینیومی، قالب کمربندی، قالب مافین، قالب کیک لوف، قالب میان تهی، قالب تارت و… دارد که همانطور که گفته شد، هر کدام از آنها کاربرد منحصربهفردی دارند. برای آشنایی با کاربردهای قالب های سیلیکونی مقاله قالب های سیلیکونی چه کاربردی دارند؟ را بخوانید.
· لیسک و فرچه
لیسک در قنادی به منظور برگرداندن کیک و همزدن مواد استفاده میشود. جنس لیسک و فرچه معمولاً از سیلیکون باکیفیت است.
· الک
در لیست لوازم قنادی، الک از جایگاه ویژهای برخوردار است. الک وظیفه یکدستکردن و هواگیری آرد را بر عهده دارد. به طور کلی، الک نیاز هر آشپزخانه و قنادی است.
· پالت
پالت وسیلهای است که با استفاده از آن میتوان سطح کیک را به صورت یکنواخت خامهکشی نمود. پالت انواع صاف و شکسته داشته و در سایزهای مختلفی تولید و عرضه میشود.
· وردنه
وردنه از جمله تجهیزاتی است که تقریباً همگی ما با آن آشنایی داریم. وردنه وظیفه پهنکردن خمیر را بر عهده دارد. در واقع قناد یا شیرینیپز با استفاده از وردنه ضخامت خمیر را مشخص میکند. وردنه نیز انواع و اشکال متنوعی دارد.
· ماسوره، قیف و سرپیچ
ماسوره، قیف و سرپیچ، در واقع سه بخش از یک ابزار هستند که به منظور تزئین کیک و ریختن خامه بر روی کیک مورد استفاده قرار میگیرند. مانند دیگر انواع لوازم قنادی، ماسوره، قیف و سرپیچ انواع مختلفی دارند.
· کاتر
کاتر در واقع وسیلهای است که به منظور برشدادن کیک و شیرینی مورد استفاده قرار میگیرد. افراد با استفاده از کاتر میتوانند کیک و شیرینی خود را به شکلهای مختلفی در بیاورند.
· پایه گردان
پایه گردان، یک وسیله کاربردی در قنادی است. به این صورت که ابتدا کیک و شیرینی را روی پایه گردان قرار میدهند و سپس با استفاده از آن کیک را تزئین میکنند.
بیشتر بخوانید: بهترین برندهای لوازم قنادی
جمعبندی
در این مقاله از وبسایت بیک لند تلاش کردیم تا لیست کامل لوازم قنادی را در اختبار شما خوانندگان عزیز قرار دهیم. همانطور که گفتیم، به طور کلی هر کار به تجهیزات و ابزار خاص خود نیاز دارد. قنادی و شیرینیپزی نیز مانند بسیاری از فعالیتها و کارهای دیگر، تجهیزات و لوازم منحصربهفرد و خاص خود را دارند که در مراحل مختلف فرآیند آمادهسازی کیک و شیرینی مورد استفاده قرار میگیرند.
بیک لند، فروشگاه تخصصی لوازم قنادی
مجموعه بیک لند، برترین فروشگاه تخصصی لوازم قنادی در ایران است. در این فروشگاه، انواع مختلف تجهیزات و مواد اولیه قنادی، در بالاترین کیفیت و قیمتهای مقرونبهصرفه به مخاطبین محترم ارائه میشوند. ما در بیک لند همواره تلاش میکنیم تا بهترین و باکیفیتترین تجهیزات برندهای معتبر جهانی را به قنادان، شیرینیپزان و علاقهمندان به این حوزه، ارائه نماییم. عزیزانی که قصد اطلاع از قیمت و خرید لوازم قنادی را دارند، میتوانند همین حالا به وبسایت بیک لند مراجعه کنند.