آموزش قهوه موکا

قهوه موکا چیست؟ بهترین طرز تهیه موکا

فهرست مطالب

امروزه استفاده از نوشیدنی‌های کافئین‌دار نظیر قهوه طرفداران بسیاری در همه‌جای دنیا پیدا کرده است. نوشیدنی‌های قهوه در انواع مختلفی وجود دارند که انتخاب آن‌ها می‌تواند ما را بسیار گیج کند. موکا، کاپوچینو، موکاچینو، اسپرسو و… از نام‌هایی هستند که همه ما در لیست کافه‌ها دیده‌ایم. موکا یکی از پرطرفدارترین انواع قهوه بوده که در ادامه مقاله به بررسی بیشتر آن و طرز تهیه موکا خواهیم پرداخت. یک باریستا حرفه‌ای برای تهیه انواع قهوه‌های تخصصی مانند اسپرسو و کاپوچینو نیاز به ابزار و تجهیزات باکیفیت دارد. علاوه بر دستگاه‌های قهوه ساز، لوازم قنادی هم برای درست کردن دسرهای همراه قهوه ضروری هستند. برای مشاهده لوازم قنادی و دیگر تجهیزات، به صفحه لوازم قنادی مراجعه کنید.

آشنایی با قهوه موکا

این قهوه نوعی دانه خاص بوده که در بندر موکا در یمن تولید می‌شود. این دانه‌ها طعم شکلات غالبی دارند که ممکن است حس کنید به قهوه شما شکلات اضافه شده است. به همین دلیل این نوشیدنی که با اضافه کردن شیر و شکلات به قهوه تهیه می‌گردد، موکا نام دارد. این نوشیدنی شیرین و شکلاتی بوده و برای دوستداران قهوه انتخابی بسیار مناسب خواهد بود. موکا با نام موکاچینو نیز معروف است و در بسیاری از کافی‌شاپ‌ها با این نام سرو می‌شود.

آشنایی با قهوه موكا

ویژگی‌های قهوه موکا

پس از پاسخ به سوال قهوه موكا چيست؟ باید ویژگی‌های بهترین موکا را بررسی کنیم. این نوشیدنی دارای خصوصیات زیر است:

  • عطر و بو: این قهوه عطر و طعم ممتازی دارد. بوی قهوه و شیرینی شکلات در این نوشیدنی حس می‌شود که لذت نوشیدن آن را چندین برابر خواهد کرد.
  • تلخی و شیرینی: تلخی و شیرینی دو جزء جدانشدنی این نوشیدنی هستند. وجود قهوه در این نوشیدنی باعث ایجاد احساس تلخی در آن شده است. همچنین شیرینی نیز از دیگر ویژگی‌های این نوشیدنی بوده که به علت وجود شکر حس می‌شود.
  • قوام: وجود قهوه، شیر کرمی و شیرینی شکلات قوامی کاراملی و مناسب به این نوشیدنی بخشیده است. این قوام باعث ایجاد احساس سنگینی در موکا می‌شود.
  • غنای شکلات: ازآنجایی‌که در این نوشیدنی شکلات وجود دارد، موکا با طعم غنی شکلات همراه است. البته این طعم می‌تواند هم شیرین و هم تلخ باشد.

باریستاها معمولاً از دستگاه‌های قهوه ساز اتوماتیک برای تهیه قهوه‌های با کیفیت استفاده می‌کنند. این دستگاه‌ها کار را راحت کرده و قهوه‌ای با طعم عالی و به‌طور یکسان تولید می‌کنند. برای خرید دستگاه قهوه ساز اتوماتیک، به صفحه دستگاه قهوه ساز اتوماتیک مراجعه کنید.

خواص قهوه موکا

قهوه موکا خواص همه قهوه‌ها را دارد. همچنین این نوشیدنی با اضافه شدن شکلات می‌تواند خواص شکلات را نیز داشته باشد. از خواص نوشیدنی موکا می‌توان به افزایش تمرکز و هوشیاری، افزایش سوخت‌وساز بدن و انرژی، پیشگیری از آلزایمر، کمک به سیستم عصبی، بهبود گردش خون، سلامت قلب و عروق، بهبود فعالیت کبد و کاهش خطر بیماری‌های مربوط به آن اشاره کرد. شکلات نیز باعث تقویت این خواص شده و سیستم ایمنی را قوی می‌کند. البته توجه داشته باشید که این نوشیدنی را همراه با شکر فراوان مصرف نکنید. برای کسانی که به قهوه‌های سبک‌تر و ملایم‌تر علاقه دارند، قهوه سازهای فیلتری انتخاب مناسبی هستند. برای خرید این نوع دستگاه‌ها، به صفحه قهوه ساز فیلتری مراجعه کنید.

قهوه موكا

قهوه موکا در بندر موکا در یمن تولید می‌شود. این نوشیدنی عطر و طعمی بی‌نظیر داشته که به دلیل وجود شکلات در ترکیبات نوشیدنی، طعم آن حس می‌شود. همچنین موکا به دلیل ترکیباتی نظیر کارامل، قهوه و شیر کرمی قوام سنگینی دارد.

طرز تهیه موکا با سه روش

سه روش حرفه‌ای در طرز تهیه موکا وجود دارد که می‌توان به تهیه آن با گاز یا مایکروویو، روش میسون جار و تهیه موکا با اسپرسو ساز اشاره کرد. مواد لازم برای تهیه موکا به شرح زیر است:

  • پودر کاکائو: یک قاشق غذاخوری
  • اسپرسو: یک شات
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری
  • آب: یک قاشق غذاخوری
  • شیر: یک چهارم فنجان
  • خامه غلیظ: یک قاشق غذاخوری
  • خامه فرم گرفته: اختیاری و به میزان لازم

باریستاها همچنین از دستگاه‌های قهوه دمی برای تهیه قهوه‌های خاص و با طعمی غنی و متفاوت استفاده می‌کنند. برای خرید دستگاه‌های قهوه دمی، به صفحه دستگاه قهوه دمی مراجعه کنید.

·       چگونگی تهیه موکا با مایکروویو یا گاز

برای تهیه قهوه موکا با گاز یا مایکروویو مراحل زیر را طی کنید:

مرحله اول:

یک شات از اسپرسو را به همراه شکر، پودر کاکائو و آب ترکیب کرده و آن‌ها را به خوبی با یکدیگر مخلوط نمایید. سپس آن‌ها را به مدت 15 ثانیه روی گاز یا مایکروویو گرم کنید. توجه داشته باشید که پودر کاکائو با دیگر مواد حل شود و سسی یک دست به دست آید.

مرحله دوم:

در ادامه به قهوه شیر اضافه کرده و این ترکیب را به مدت 30 ثانیه درون مایکروویو بگذارید. البته اگر موکا را روی گاز تهیه می‌کنید، می‌توانید آن را هم بزنید تا به خوبی کف کند. سپس آن را روی مخلوط شکلات و اسپرسو بریزید. اگر تمایل داشتید می‌توانید مانند کافی‌شاپ‌ها آن را با خامه فرم گرفته و افزودن شکلات سرو نمایید.

آسیاب قهوه یکی از مهم‌ترین ابزارهای هر باریستاست. آسیاب کردن دانه‌های قهوه تازه باعث بهبود طعم و عطر قهوه می‌شود. برای مشاهده دستگاه‌های آسیاب قهوه، به صفحه دستگاه آسیاب قهوه مراجعه کنید.

طرز تهیه موکا

·       چگونگی تهیه موکا به روش میسون جار

برای تهیه موکا با روش میسون جار همه مواد به جز خامه فرم گرفته و آب را در شیشه ریخته و آن‌ها را با یکدیگر ترکیب کنید. برای جلوگیری از بیرون ریختن مواد درب شیشه را به خوبی سفت کرده و روی آن را با پارچه یا حوله بپوشانید. سپس شیشه را چند تکان محکم بدهید تا همه مواد به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.

·       چگونگی تهیه موکا با اسپرسو ساز

بهترین روش برای تهیه موکا استفاده از دستگاه‌های حرفه‌ای است. البته اگر زمان کافی برای تهیه این نوشیدنی را ندارید، می‌توانید به خرید قهوه ساز چند کاره تمام اتوماتیک بپردازید. برای اینکه یک قهوه موکا کلاسیک با استفاده از اسپرسو ساز داشته باشید، مطابق مراحل زیر عمل کنید:

مرحله اول:

ابتدا یک شات اسپرسوی غلیظ با استفاده از دستگاه اسپرسوساز یا موکاپات آماده نمایید. برای حفظ کیفیت اسپرسو پایه بهتر است از دانه‌های قهوه که تازه آسیاب شده‌اند، استفاده کنید. دستگاه آسیاب قهوه به راحتی و به صورت کاملا حرفه‌ای به آسیاب دانه‌های قهوه کمک کرده و با استفاده از آن می‌توانید همواره پودر قهوه تازه‌ای داشته باشید. آسیاب قهوه برقی Molino ملیتا و آسیاب قهوه برقی Calibra ملیتا از بهترین دستگاه‌های موجود در بازار محسوب می‌شوند.

مرحله دوم:

در مرحله دوم پودر کاکائو یا شکلات تلخ را در یک لیوان بریزید. برای داشتن طعمی بهتر می‌توانید کمی شیر داغ یا سیروپ شکلات را به آن اضافه نمایید و آن را به خوبی هم بزنید تا مایع شکلات یکدستی حاصل شود.

مرحله سوم:

اسپرسو داغ را به لیوانی که شکلات ذوب شده درون آن قرار دارد، اضافه کرده و آن را آنقدر هم بزنید تا مخلوطی یکدست به دست آید. ترکیب حاصل شده باید طعمی متعادل و غلیظ داشته باشد.

مرحله چهارم:

با کمک نازل بخار دستگاه اسپرسوساز، دمای شیر را به 65 تا 70 درجه سانتی‌گراد برسانید. سپس به اسپرسو و شکلات شیر اضافه کنید. با استفاده از دستگاه فوم‌ساز شیر می‌توانید سطح نوشیدنی را تزئین نمایید. دستگاه فوم‌ساز شیر ملیتا یکی از بهترین دستگاه‌های فوم‌ساز بوده که می‌توانید برای مشاهده مشخصات آن به سایت بیک لند سر بزنید.

مرحله پنجم:

در نهایت برای اینکه یک موکا حرفه‌ای داشته باشید، روی نوشیدنی را با پودر کاکائو، خامه فرم‌گرفته و شکلات رنده‌شده تزئین کنید. همچنین افزودن دارچین یا سیروپ کارامل نیز ایده‌ای جذاب برای تجربه طعمی متفاوت از این نوشیدنی است.

اگر قصد خرید اسپرسو ساز دارید، تفاوت‌های زیادی بین مدل‌های نیمه صنعتی و خانگی وجود دارد که بر قدرت و کیفیت قهوه تأثیر می‌گذارد. برای آشنایی بیشتر با این تفاوت‌ها، به صفحه تفاوت اسپرسو ساز نیمه صنعتی و خانگی مراجعه کنید.

قهوه موكا چيست

روش‌های مختلفی در طرز تهیه موکا وجود دارد. روش‌هایی نظیر استفاده از گاز یا مایکروویو، میسون جار و تهیه موکا با اسپرسو ساز به عنوان متداول‌ترین روش‌ها شناخته می‌شوند. در صورت کمبود وقت می‌توانید با استفاده از قهوه ساز چند کاره تمام اتوماتیک، تهیه این نوشیدنی را برای خود آسان کنید.

نتیجه‌گیری

در این مقاله به آموزش قهوه موکا پرداختیم و ویژگی‌ها و خواص این نوشیدنی را بررسی کردیم. شما باتوجه به راحتی و شرایط خود می‌توانید از هریک از روش‌های اشاره شده کمک بگیرید. این نوشیدنی به افزایش انرژی و تمرکز شما کمک کرده و با استفاده از آن می‌توانید در طول روز عملکرد مطلوب خود را حفظ کنید.

بیک لند، مجموعه‌ای حرفه‌ای در فروش لوازم قنادی و کافی‌شاپ

امروزه باتوجه به افزایش قیمت تجهیزات آشپزخانه و کافی‌شاپ خرید محصولی که طول عمر بالا و قیمتی مناسب داشته باشد، بسیار اهمیت دارد. با مراجعه به سایت بیک لند می‌توانید مدل‌های متنوعی از لوازم آشپزی، قنادی و کافی‌شاپ را مشاهده کرده و اقدام به خرید نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر یک از این محصولات کافیست با کارشناسان بیک لند تماس بگیرید.

دسته بندی ها

آخرین بلاگ ها

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *