مطالب

بررسی اصلی ترین تفاوت های تارت و پای

بررسی اصلی ترین تفاوت‌های تارت و پای

امروزه میزان مصرف شیرینی‌ها و دسرهای مختلف میان افراد بسیار افزایش داشته است و افراد بسیاری علاقه‌مند هستند تا دسرهای مخلفی را آماده نموده و یا صرفاً امتحان کنند. این موضوع، باعث شده تا نام شیرینی‌ها و دسرهای مختلف، امروز بیش از هر زمان دیگری به گوش برسد.

یکی از موضوعاتی که در این رابطه با آن‌ها مواجه هستیم، شباهت‌های ظاهری برخی از شیرینی‌ها و دسرها است که افراد را دچار اشتباه می‌کند. در نتیجه علاقه‌مندان به شیرینی‌ها و دسرها سعی می‌کنند تا اطلاعاتی دقیق در رابطه با تفاوت‌ها و شباهت‌‎های محصولات مختلف کسب نمایند.

برای مثال، تفاوت تارت و پای، یکی از موضوعاتی است که بسیاری از افراد به دنبال کسب اطلاعات دقیق در رابطه با آن هستند. در همین راستا، در این مقاله از وب‌سایت بیک لند قصد داریم تا به بررسی اصلی ترین تفاوت های تارت و پای بپردازیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

 

فهرست محتوا

 

تارت چیست؟

 

تارت چیست؟

تارت نوعی شیرینی بوده که به عنوان میان وعده و دسر سرو می‌شود. این شیرینی جذاب، به واسطه دارابودن شکل و ظاهری جذاب و دلپذیر، در بسیاری از مهمانی‌ها و دورهمی‌ها حضور دارد. به طور کلی، تارت از دو بخش تشکیل شده است. بخش اول شامل نان تارت و بخش دوم شامل مواد داخل تارت می‌شود. در واقع روی تارت باز بوده و به همین واسطه می‌توان تزئینات زیبایی برای آن در نظر گرفت. برای مواد داخل تارت که بر روی آن ریخته می‌شوند، می‌توان از میوه‌های متنوع و غذاهای مختلف استفاده نمود.

قالب کیک

 

تفاوت‌های تارت و پای

 

پای چیست؟

پای یک شیرینی جذاب بوده که دلیل شکل‌گیری و ابداع آن، ساختار فرهای قدیمی است. فرهای قدیمی در واقع تنورهایی بوده‌اند که نان و غذا در آن‌‌‌ها طبخ می‌شد. طبخ گوشت در این تنورها باعث می‌شود تا گوشت خشک شده و طعم سوختگی بگیرد. در نتیجه برای رفع این موضوع، گوشت‌ها را در میان برگ‌های مختلف قرار می‌دادند. اما پس از گذشت زمان، به جای برگ‌ها، استفاده از خمیری که از آب و آرد تهیه می‌شد، رواج پیدا کرد. خمیر پای در ابتدا ضخامت بالایی داشت و تنها کاربرد آن جلوگیری از خشک‌شدن گوشت بود. با گذشت زمان، مردم بیشتری با این خمیر آشنا شده و تلاش کردند تا نوآوری و خلاقیت‌های خود را بر روی آن پیاده‌سازی کنند. در واقع پای امروزی، خمیری بوده که با مواد مختلف پر شده است. خمیر پای، کراست و مواد درون پای، فیلینگ نام دارند.

 

تارت و پای دو شیرینی پرطرفدار و پرکاربرد هستند که طرفداران بسیار زیادی دارند. این دو شیرینی، به یکدیگر بسیار شبیه بوده و بسیاری از افراد به تهیه و مصرف آن‌‌ها علاقه‌مند هستند. پای خمیری است که با مواد مختلف پر می‌شود و تارت یک دسر است که دو بخش مختلف دارد.

بررسی اصلی ترین تفاوت‌های تارت و پای

تفاوت‌های تارت و پای

در ادامه بررسی اصلی ترین تفاوت‌های تارت و پای، زمان آن رسیده تا به تفاوت‌های بنیادین این دو خوراکی جذاب و پرکاربرد بپردازیم. به طور کلی تفاوت‌های تارت و پای عبارت‌اند از:

  • قدمت: در بحث قدمت، پای سابقه‌ای طولانی‌تر نسبت به تارت دارد.
  • کاربرد: به طور کلی تارت بیشتر به عنوان دسر و شیرینی سرو می‌شود. در طرف دیگر، پای هم به عنوان دسر و هم به عنوان غذا کاربرد دارد.
  • قالب: فالب‌ها یکی از مهم‌ترین تجهیزات در تهیه و پخت تارت و پای هستند. قالب پای عمق بیشتری نسبت به تارت داشته و تنوع بیشتری نیز دارد. همچنین برای تهیه تارت، از قالب‌های کم‌عمق با دیواره‌های عمود استفاده می‌کنند.
  • نحوه سرو پس از پخت: تارت‌ها پس از پخت حتما باید از قالب جدا شده و در ظروف مخصوص سرو شوند. در طرف دیگر، پای‌ها را می‌توان هم در قالب و هم در ظروف دیگر سرو نمود.
  • تعداد لایه: پای‌ها معمولاً دو لایه بوده و از دو لایه خمیر تشکیل می‌شوند. در طرف دیگر، تارت‌ها معمولاً تک‌لایه بوده و تنها از یک لایه تشکیل شده‌اند.
  • خمیر: اصلی‌ترین تفاوت تارت و پای در خمیر آن‌‌ها است. خمیر پای به طور کلی مزه‌دار نیست. اما خمیر تارت، دارای مزه‌ است. با توجه به کم‌بودن مواد داخلی تارت، طعم‌دار بودن خمیر اهمیت بالایی دارد. یکی دیگر از نکات مربوط به خمیر، نیاز به ورز دادن است. خمیر پای به ورز دادن نیاز ندارد و در طرف دیگر، خمیر تارت را باید قبل از پخت به خوبی ورز داد.
  • فرآیند تهیه: برای تهیه کردن پای، باید در ابتدا کره را با آرد مخلوط کرد، اما معمولاً ترکیب کامل نبوده و تکه‌های چربی در خمیر قابل رؤیت خواهند بود. در طرف دیگر، برای تهیه تارت، باید آرد به طور کامل با کره مخلوط شود.

برای تهیه و آشنایی انواع قالب کیک خانگی مانند قالب کمربندی ، قالب لوف و… با ما در وب سایت بیک لند در ارتباط باشید.


بیشتر بخوانید: بهترین قالب کیک یزدی

به طور کلی تارت و پای در موارد گوناگونی با یکدیگر تفاوت دارند. از جمله موارد تفاوت میان تارت و پای می‌توان به قدمت، کاربرد، قالب، نحوه سرو پس از پخت، تعداد لایه، خمیر و فرآیند تهیه اشاره نمود.

بررسی اصلی ترین تفاوت های تارت و پای

 

جمع‌بندی

در این مقاله از وب‌سایت بیک لند تلاش کردیم تا به بررسی اصلی ترین تفاوت های تارت و پای بپردازیم و تفاوت‌های موجود میان این دو شیرینی و خوراکی خوش‌طعم و مزه را ذکر نماییم. همانطور که گفتیم، تارت و پای دو شیرینی و دسر جذاب هستند که به واسطه شکل ظاهری مشابهی که دارند، با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند، اما این دو شیرینی در موارد بسیاری با یکدیگر تفاوت دارند.


بیشتر بخوانید: با قالب‌ های مافین بیشتر آشنا شوید و انواع آن را بشناسید

بیک لند، فروشگاه تخصصی لوازم قنادی

فروشگاه بیک لند یکی از برترین فروشگاه‌های کشور در زمینه ارائه لوازم قنادی آنلاین و مواد اولیه در ایران است. در این فروشگاه، تمامی محصولات و تجهیزات، از برترین برندهای معتبر بین‌المللی موجود بوده و مخاطبان گرامی به راحتی می‌توانند این محصولات باکیفیت را تهیه نمایند. عزیزانی که به دنبال تهیه تجهیزات مختلفی مانند قالب‌های تارت و پای، همزن برقی، دستگاه گریل و حتی مواد اولیه قنادی هستند، می‌توانند همین حالا با مراجعه به وب‌سایت بیک لند، خرید خود را نهایی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *