مطالب

طریقه پختن دونات با روش‌های مختلف: سرخ شده و رژیمی

نکات مهم برای تهیه دونات ساده

دونات‌ها، شیرینی‌های خوشمزه‌ای هستند که تقریباً در همه کشورها مورد استقبال بیشتر افراد قرار می‌گیرند. این شیرینی‌های گرد که در اندازه‌های مختلف و با طعم‌های گوناگون تهیه می‌شوند، همیشه انتخابی عالی برای پذیرایی در میهمانی‌ها یا عصرانه در کنار اعضای خانواده به شمار می‌روند. در این مطلب از وب‌سایت بیک لند ما تصمیم گرفته‌ایم تا طریقه پختن دونات را به همراه چند عکس دونات خانگی به شما نشان دهیم تا بتوانید آن را در خانه درست کرده و از خوردن آن لذت ببرید.

فهرست محتوا

عکس دونات خانگی

مواد لازم برای تهیه دونات خانگی

اگر شما هم جز آن دسته افرادی هستید که همیشه دوست داشتید طریقه پختن دونات را در منزل یاد بگیرید، حالا فرصت آن رسیده است! فرقی نمی‌کند، چه بخواهید آن را در فر بپزید و یا بدون فر، با ما همراه باشید و برای دیدن روش تهیه و عکس دونات خانگی یا عکس دونات شکلاتی، ادامه مطلب را بخوانید.

آرد 3 فنجان
شیر ¾ فنجان
تخم مرغ 1 عدد
کره ¼ پیمانه
شکر ¼ پیمانه
نمک ¾ قاشق چایخوری
مخمر 1 قاشق چایخوری
وانیل 1 قاشق چایخوری

طریقه پختن دونات خانگی

در این قسمت ما مراحل درست کردن دونات را قدم‌به‌قدم به شما آموزش می‌دهیم:

1.     آماده‌سازی خمیر

اولین مرحله برای درست کردن دونات به آماده‌سازی خمیر می‌رسد. برای تهیه دونات خانگی، تخم‌مرغ، شیر، شکر، مخمر، وانیل و کره را در یک کاسه مناسب بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس آرد را به تدریج اضافه کرده و با یک قاشق چوبی هم بزنید تا خمیر نرم و صافی به دست آید. در این مرحله شما می‌توانید از هم‌زن هم استفاده نموده و ابتدا با سرعت کم و سپس با سرعت متوسط برای 8 تا 10 دقیقه مواد را مخلوط کنید. سپس خمیر را روی سطحی صاف ورز دهید تا نرم و کش‌دار شده و آن را در یک کاسه قرار داده و روی آن را بپوشانید تا برای یک تا دو ساعت استراحت کند.

فر شیرینی پزی

2.   قالب زدن

پس از استراحت خمیر، آن را روی سطحی صاف که با آرد پوشانده‌اید، ورز داده و پهن کنید. با استفاده از یک کاتر گرد، خمیر را قالب بزنید. اضافه آن را مجدداً رول کرده و قالب دونات خانگی بزنید و دونات‌ها را با فاصله از هم در سینی بچینید.

3.    سرخ کردن دونات‌

برای سرخ کردن دونات‌ها، تابه‌ای بزرگ را با روغن پر کرده و بگذارید حسابی داغ شود. سپس دونات‌های قالب زده را در تابه قرار داده و هر طرف را برای یک تا دو دقیقه سرخ کنید تا طلایی شوند. حال آنها روی دستمال‌کاغذی بگذارید تا روغن اضافی‌شان گرفته شود.

شما میتوانید برای آشنایی با انواع قالب مانند قالب کمربندی یا قالب سیلیکونی و یا انواع قالب خانگی به وب سایت بیکلند مراجعه کنید.

 

عکس دونات خانگی

4.    تهیه لعاب

برای تهیه لعاب روی دونات‌ها، در یک کاسه کوچک، پودر قند، وانیل و شیر را با هم مخلوط کنید تا لعاب غلیظی به دست آید. در صورتی که دونات ساده دوست ندارید، می‌توانید شکلات را داغ کرده و روی آن بریزید و مدل دیگری از این شیرینی‌های خوشمزه را امتحان کنید.

برای تهیه دونات خانگی، ابتدا خمیر را با ترکیب تخم‌مرغ، شیر، شکر، مخمر، وانیل، کره و آرد آماده کرده و بعد از استراحت خمیر، با کاتر قالب بزنید و سرخ کنید. سپس برای تزئین، پودر قند، وانیل و شیر را مخلوط کرده و روی دونات‌ها بریزید یا از شکلات داغ استفاده نمایید.

طرز تهیه دونات رژیمی

خیلی از افراد به علت رعایت رژیم غذایی ترجیح می‌دهند که دونات را در روغن سرخ نکرده و آن را داخل فر قرار دهند. ما در این بخش طرز تهیه این شیرینی‌های گرد را در فر به همراه عکس دونات خانگی گردآوری کرده‌ایم:

·      آماده‌سازی مایه خمیر دونات

برای تهیه دونات خانگی در فر، ابتدا مخمر و آب گرم را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید. مخمر نقش مهمی در پف کردن خمیر داشته و تنها پنج دقیقه برای فعال شدن آن زمان کافیست.

·      مخلوط کردن مواد خشک و تر

در مرحله دوم، مواد خشک و تر را با هم مخلوط کنید. به عبارت دیگر، در یک ظرف آرد، شکر، بیکینگ‌پودر، جوز هندی، دارچین و نمک را ترکیب نمایید. در ظرفی دیگر، شیر، تخم‌مرغ زده‌شده و کره آب‌شده را با هم مخلوط نموده و در ادامه مخلوط آرد را به مخلوط شیر و کره اضافه کرده و با هم‌زن یا قاشق چوبی با دور آهسته هم بزنید. توجه داشته باشید که ابتدا مواد خشک و مرطوب را جداگانه ترکیب کرده و سپس با هم آمیخته کنید.

طریقه پختن دونات

·      استراحت دادن خمیر

در این مرحله، آرد باقی‌مانده را کم‌کم اضافه کرده و با سرعت کم هم بزنید، برای هر بار مخلوط کردن، نصف فنجان آرد کافی است. این کار را تا زمانی ادامه دهید که خمیر دیگر به ظرف نچسبد. خمیر را به مدت پنج دقیقه ورز دهید تا صاف و کش‌دار شود. سپس کاسه‌ای را چرب کرده و خمیر را در آن قرار دهید. روی ظرف را با حوله بپوشانید و بگذارید دو ساعت استراحت کند تا حجم آن دو برابر شود. زمانی که با انگشت خمیر را فشار دهید و جای فرورفتگی باقی بماند، خمیر آماده پختن دونات است.

·      قالب زدن دونات‌ها

خمیر را روی سطح آردپاشی شده با کمک وردنه به ضخامت 3/1 سانتی‌متر باز کنید و با کاتر گرد یا لیوان، دونات‌ها را برش دهید. دونات‌ها را در سینی قرار داده و روی آن‌ها را با حوله بپوشانید تا به مدت 30 تا 60 دقیقه حجم‌شان دو برابر شود.

·      پختن دونات‌ها در فر

فر شیرینی پزی را با دمای 325 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. قالب‌های دونات را کمی چرب کرده و سه‌چهارم قالب‌ها را از خمیر پر کنید. دونات‌ها را به مدت 8 تا 10 دقیقه در فر بپزید تا پف کرده و حالت فنری به خود بگیرند. پس از پخت، بگذارید دونات‌ها خنک شده و سپس از قالب خارج کنید. در نهایت، آن‌ها را با لعاب، شکر و دارچین یا سس شکلاتی تزیین نمایید.

شما می‌توانید با دنبال کردن این مراحل ساده و دیدن عکس دونات خانگی با تاپینگ‌های مختلف، این شیرینی‌های خوشمزه را در خانه تهیه کرده و از طعم و بوی آن‌ها لذت ببرید.

برای تهیه دونات رژیمی، خمیر را با ترکیب مخمر، شیر، تخم‌مرغ، کره و مواد خشک آماده کرده و بعد از استراحت دادن به خمیر، آن را با کاتر برش زده و در فر بپزید.
طریقه پختن دونات

نکات مهم برای تهیه دونات ساده

در این قسمت ما به شما نکات مهم یا همان فوت کوزه‌گری را برای پختن دونات آموزش می‌دهیم:

·      از مخمر در تهیه دونات استفاده کنید.

شما می‌توانید در صورت نداشتن مخمر برای خمیر دونات، از روش تهیه بدون خمیر مایه استفاده کنید. پس از تهیه خمیر، آن را به مدت یک ساعت و نیم استراحت دهید و سپس یک شبانه‌روز در یخچال بگذارید. این کار باعث می‌شود دونات‌ها بهتر پف کرده و طعم بهتری بگیرند.


بیشتر بخوانید: طرز تهیه دونات شکلاتی

·      شیر و تخم‌مرغ باید به دمای اتاق برسد.

حتماً قبل از تهیه دونات، مطمئن شوید که شیر و تخم‌مرغ به دمای محیط رسیده‌اند. اگر زمان کافی ندارید، می‌توانید تخم‌مرغ‌ها و شیر را در یک قابلمه و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به دمای محیط برسند.

·      دمای روغن برای سرخ کردن دونات باید زیاد باشد.

برای سرخ کردن دونات‌ها، دمای روغن باید به 170 درجه سانتی‌گراد برسد. اگر روغن خیلی داغ نباشد، دونات‌ها زمان بیشتری برای سرخ شدن نیاز داشته و در نتیجه روغن زیادی به خود می‌کشند. سرخ کردن در روغن خیلی داغ نیز ممکن است باعث سوختن دونات‌ها شود. بهتر است دونات‌ها را به صورت دانه‌ای سرخ کنید.

طریقه پختن دونات

نتیجه‌گیری

تهیه دونات خانگی می‌تواند تجربه‌ای لذت‌بخش و یک کار اقتصادی در خانه باشد که با رعایت چند نکته کلیدی به نتیجه مطلوبی می‌رسید. شما می‌توانید با آماده‌سازی صحیح خمیر، استفاده از روش‌های مناسب پخت یا سرخ کردن و توجه به دما و زمان دقیق، دونات‌های خوشمزه و باکیفیتی همانند عکس دونات خانگی در این مطلب تهیه کرده که مناسب پذیرایی در میهمانی‌ها و عصرانه‌های خانوادگی باشد. از آماده‌سازی خمیر و قالب‌زنی تا سرخ کردن یا پختن در فر، هر مرحله اهمیت خاص خود را داشته و با رعایت جزئیات می‌توانید از طعم و بافت عالی دونات‌های خانگی‌تان لذت ببرید.


بیشتر بخوانید: تزئین دونات

بیک لند؛ مرجع فروش لوازم قنادی و شیرینی‌پزی

بیک لند با بیش از یک دهه تجربه در تأمین تجهیزات حرفه‌ای شیرینی‌پزی، به‌عنوان مرجع معتبر برای خرید لوازم قنادی شناخته می‌شود. این شرکت با هدف ارائه کامل‌ترین مجموعه محصولات از برندهای معتبر جهانی به قنادان و علاقه‌مندان به شیرینی‌پزی خدمات می‌دهد. شما می‌توانید انواع لوازم قنادی مورد نیاز خود را از وب‌سایت بیک لند سفارش داده و در سریع‌ترین زمان ممکن دریافت کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *