
آشنایی با کاربرد خمیر ترش و خواص خمیر ترش
- بدون نظر
خمیر ترش یکی از متداولترین و قدیمیترین انواع خمیر برای تهیه نان است که شاید بدون داشتن اطلاعات دقیق در مورد آن، از این خمیر استفاده کرده باشید. با این حال شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که خمیر ترش چیست و چه کاربردی دارد؟ در ادامه با بررسی نکات بیشتر، این خمیر پرکاربرد را معرفی کرده و به بررسی خواص آن خواهیم پرداخت.
خمیر ترش یک نوع خمیر طبیعی است که با استفاده از تخمیر آهسته، طعم و خواص منحصر به فردی به محصولات نانوایی میبخشد. این خمیر به بهبود بافت، ماندگاری و طعم نان کمک میکند و در شیرینیپزی حرفهای کاربرد زیادی دارد. برای تهیه محصولات با کیفیت، استفاده از ابزارهای مناسب ضروری است. برای مشاهده انواع لوازم مورد نیاز، به صفحه لوازم قنادی مراجعه کنید.
آشنایی با خمیر ترش
خمیر ترش چیست؟ خمیر ترش یکی از انواع خمیر بوده که توسط مخمر طبیعی به دست میآید. در واقع این خمیر پرکاربرد توسط فرایند تخمیر طبیعی ایجاد شده و مخمر صنعتی در تهیه آن نقشی ندارد. در طی تهیه خمیر ترش، مخمرهای طبیعی به وسیله آب و آرد ایجاد میشوند. نامگذاری خمیر ترش به دلیل طعم خاص و ترش این خمیر است که سبب ترش شدن نان نیز خواهد شد.
این خمیر به دلیل اینکه از مخمرهای طبیعی استفاده میکند، نسبت به خمیرهای سنتی فرایند تخمیر بیشتری دارد و فرایند تخمیر در آن به صورت آهسته رخ میدهد. این فرایند موجب ایجاد طعمی خاص و مطلوب در نان شده که نتیجه آن پخت نانی با طعم، عطر و بافتی خوشایند است.
این نوع خمیر به عنوان یکی از قدیمیترین خمیرها برای پخت نان شناخته میشود. امروزه نیز از خمیر ترش برای تهیه انواع نان نظیر نانهای سنتی و محلی استفاده میگردد. البته علاوهبر خمیر ترش آرد قنادی و بهبود دهندهها نیز به عنوان مهمترین ترکیبات در پخت نان، کیک و… پرکاربرد هستند. شما باتوجه به نوع نانی که قصد پخت آن را دارید، میتوانید از بهبود دهندههایی نظیر اس 500 اکتی پلاس، بهبود دهنده 1001 قرمز گلنان پوراتوس، ایزی سافتر تست گلنان پوراتوس و… استفاده نمایید.
پخت نان و شیرینی با خمیر ترش نیازمند فرهای مخصوص است که دما و رطوبت را بهخوبی کنترل کنند. برای آشنایی با انواع فرهای مناسب، به صفحه فر شیرینی پزی سر بزنید.
چگونگی تهیه خمیر ترش
برای تهیه خمیر ترش ابتدا آب و آرد را به طور مساوی با یکدیگر ترکیب کنید و آنها را به خوبی هم بزنید تا ترکیبی صاف و بدون گلوله ایجاد گردد. سپس این ترکیب را در دمای 24 تا 26 درجه سانتیگراد قرار دهید و تا حبابدار و فعال شدن آن صبر نمایید. زمانیکه خمیر ترش حبابدار شد، حجم آن 2 برابر میشود. برای اینکه به چنین خمیر ترشی دست یابید، باید 2 تا 12 ساعت صبر کنید.
اگر میخواهید بدانید که آیا خمیر ترش شما آماده است یا نه، کافیست یک قاشق از آن را درون لیوان آب بگذارید. اگر خمیر روی آب قرار گرفت، به این معناست که خمیر آماده استفاده است. اما اگر خمیر درون آب فرو رفت، باید صبر کنید تا خمیر شما قابل استفاده شود.
پس از اینکه خمیر ترش آماده شد و به حجم موردنظر رسید، میتوانید باتوجه به نیاز خود از فر قنادی و شیرینیپزی صنعتی یا خانگی استفاده نمایید. از جمله بهترین مدلهای این نوع از فرها میتوان به فر کانوکشن برقی دستی 4 سینی 33*46 اونکس، فر 4 سینی 33*46 Baker lux shop.pro اونکس و… اشاره کرد که میتوانید در سایت بیک لند مدلهای متنوعتر را مشاهده نمایید.
استفاده از قالبهای سیلیکونی با کیفیت برای تهیه کیک و شیرینی با خمیر ترش توصیه میشود. برای مشاهده قیمت و مدلهای مختلف، به صفحه قیمت قالب کیک سیلیکونی مراجعه کنید.
ترکیبات نان خمیر ترش
نانی که از خمیر ترش تهیه میشود، دارای مواد مغذی مختلفی است. در واقع ارزش غذایی نان خمیر ترش با چگونگی تهیه و مواد اولیه آن ارتباط مستقیم دارد. به طور کلی در نان خمیر ترش عناصری نظیر منگنز، آهن، تیامین، نیاسین، فیبر، سلنیوم، فولات، چربی، پروتئین و… وجود دارد.
آرد گندم، نمک و آب از جمله اصلیترین مواد برای تهیه نان ترش شناخته میشوند. البته در تهیه نان خمیر ترش موادی نظیر سبوس گندم، جو دوسر، تخم کتان، سرکه سیب، روغن زیتون، سیر، عسل، رزماری و… نیز کاربرد دارند. این مواد مغذی خواص خمیر ترش را برای همه ما آشکار کرده است.
میکسرهای حرفهای قنادی به شما کمک میکنند تا خمیر ترش را بهصورت یکنواخت و با کیفیت آماده کنید. برای بررسی مدلهای مختلف، به صفحه میکسر قنادی مراجعه کنید.
معرفی مزایا و خواص خمیر ترش
امروزه کاربرد خمیر ترش در پخت نان بر هیچ فردی پوشیده نیست و نانی که با استفاده از این خمیر تهیه میشود، خواص متعددی دارد. از جمله خواص نان خمیر ترش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
· هضم راحت
یکی از مهمترین ویژگیهای خمیر ترش، هضم راحت آن است. در واقع مقدار گلوتن و آنتینوتریت موجود در نان خمیر ترش کمتر از سایر نانها بوده و همین موضوع به هضم راحت آن کمک میکند. بنابراین اگر از آن دسته افرادی هستید که به گلوتن حساسیت دارید، به راحتی میتوانید از خواص خمیر ترش بهرهمند شوید.
در واقع در خمیر ترش کاهش سطح گلوتن به دلیل فرایند تخمیر رخ داده است. تخمیر باعث افزایش شرایط اسیدی شده و آنزیمهای ایجاد شده در فرایند تخمیر، سبب تجزیه پروتئینهایی نظیر گلوتن میگردند. همچنین بر اساس تحقیقات انجام شده نان خمیر ترش نسبت به نان گندم، دارای 6 درصد سطوح نشاسته مقاومتر است. نشاسته مقاوم پری بیوتیک موجود در این نوع نان، باعث تقویت باکتریهای مفید روده شده و منجر به افزایش افزایش بوتیرات میگردد. بنابراین با استفاده از نان خمیر ترش میتوانید از خواص ضدالتهابی و ضدسرطانی آن بهرهمند شوید.
· منبع غنی فیبر و مواد مغذی
نان خمیر ترش به عنوان منبعی غنی از فیبر، مواد مغذی و پروتئین شناخته میشود. این نان سرشار از عناصری نظیر تیامین، سلنیوم، فولات، منگنز و… است. باتوجه به چگونگی تهیه نان خمیر ترش، جذب این مواد به آسانی انجام میگیرد. با جذب این مواد مغذی، از عملکرد گلبولهای قرمز، سوختوساز انرژی، فعالسازی سیستم ایمنی و… پشتیبانی خواهد شد.
فر کانوکشن با گردش هوای یکنواخت، به پخت بهتر و یکنواختتر محصولات تهیه شده با خمیر ترش کمک میکند. برای آشنایی با انواع این فرها، به صفحه فر کانوکشن مراجعه کنید.
· پایین بودن شاخص گلیسمی
نان خمیر ترش شاخص گلیسمی پایینتری نسبت به نانهایی که با آرد سفید تهیه شدهاند، دارد. بنابراین نان خمیر ترش که با آرد گندم، آرد قنادی چاودار یا دیگر غلات تهیه شده است، انتخاب بسیار مناسبی محسوب میشود. همچنین نان خمیر ترش با سیر نگه داشتن شما، در کاهش وزن نیز بسیار تاثیرگذار است.
· کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای خطرناک
از دیگر خواص خمیر ترش میتوان به جلوگیری از ابتلا به بیماریهای خطرناک اشاره کرد. این نان به عنوان یک رژیم غذایی مدیترانهای با GI پایین شناخته میشود. رژیم غذایی که شامل GI پایین باشد، منجر به کاهش سطح کلسترول و کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی میشود. همچنین این نوع از نان احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را نیز کاهش خواهد داد.
· تقویت سلامت روده
در طی فرایند تخمیر این نان ترکیباتی تولید میشوند که عملکردی همانند پروبیوتیک دارند. در فرایند تهیه نان خمیر ترش، باکتریهای سالم رشد کرده و سلامتی کلی روده تقویت میگردد. علاوهبر این باکتریهای موجود در این نان باعث کاهش التهاب و بهبود سلامت رودهها خواهد شد.
برای اطلاع از کاملترین لیست تجهیزات مورد نیاز در شیرینیپزی و قنادی، به صفحه لیست لوازم قنادی سر بزنید.
نتیجهگیری
در این مقاله به بررسی کاربرد خمیر ترش پرداختیم و خواص نان حاصل شده با این خمیر را بررسی کردیم. نان خمیر ترش به عنوان دوستی مهربان برای گوارش شما شناخته میشود و سلامت رودهها را بهبود میبخشد. با مصرف نان خمیر ترش میتوانید از بسیاری از بیماریها نظیر دیابت نوع 2، مشکلات قلبی، افزایش وزن، سرطان و… دور بمانید. مزایای این نان بسیار فراتر از طعم بینظیر آن بوده و بهتر است این نان را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
بیک لند، معتبرترین مرجع برای خرید لوازم پخت نان و شیرینی
خرید تجهیزات قنادی و شیرینیپزی یکی از لذتبخشترین کارها برای علاقهمندان به این حوزه است. اگر به دنبال مجموعهای هستید که بتوانید کاملترین تجهیزات قنادی و شیرینیپزی را از آن خریداری کنید، بیک لند انتخاب مناسبی برای شما محسوب میشود. در بیک لند میتوانید متنوعترین تجهیزات آشپزی و کافیشاپ را نیز مشاهده نمایید. برای مشاهده محصول موردنظر کافیست به سایت بیک لند مراجعه کنید. همچنین اگر در مورد محصولی به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، از طریق شماره تماس درج شده در سایت با کارشناسان بیک لند در ارتباط باشید تا راهنماییهای لازم در اختیار شما قرار گیرد.
نظرات
- نظر خود را بگویید