قهوه به عنوان یکی از خوش طعمترین و پر طرفدارترین نوشیدنیها در سراسر دنیا شناخته میشود که در هر جای جهان به شیوههای خاصی آن را دمآوری میکنند. در سالهای اخیر، شاهد افزایش محبوبیت قهوه در کشور ایران هستیم و همین موضوع باعث شده تا علاقهمندان، به تست کردن ترکیبهای مختلف قهوه اسپرسو تمایل پیدا کنند. فرقی ندارد که باریستا هستید یا این که خودتان علاقه دارید در خانه بهترین ترکیب قهوه اسپرسو را آماده کنید؛ در هر دو حالت این مقاله برای شما مفید خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با خوش طعمترین ترکیب دانههای اسپرسو با ما در ادامه همراه باشید.
فهرست محتوا
- بهترین دانههای قهوه برای ترکیب اسپرسو کدامند؟
- ترکیب عربیکا و روبوستا در تهیه قهره اسپرسو
- بهترین ترکیب قهوه اسپرسو بر پایه نوع دانه
- بهترین ترکیب قهوه اسپرسو بر پایه منشاء دانه قهوه
- تجهیزات مورد نیاز برای تهیه بهترین ترکیب قهوه اسپرسو
- نتیجهگیری
- بیک لند؛ مرجع خرید لوازم قهوه و کافیشاپ
بهترین دانههای قهوه برای ترکیب اسپرسو کدامند؟
برای پیدا کردن بهترین ترکیب دانه قهوه اسپرسو، در قدم اول باید با دو دانه محبوب «روبوستا» و «عربیکا» آشنایی داشته باشید. دانههای قهوه در کشورها و مناطق مختلفی کشت میشوند و هر یک از آنها طعم منحصربهفرد خود را دارند؛ به عنوان مثال قهوه کلمبیا طعمی اسیدیتر نسبت به قهوه کنیا داشته و دانههای قهوه کنیا بیشتر طعم میوهای و سبک میدهند. بیایید قبل از ترکیب دو دانه روبوستا و عربیکا، با تفاوتهای این دو کمی بیشتر آشنا شویم:
عربیکا | روبوستا |
میزان کافئین در این دانه حدوداً ۱.۵ درصد و متوسط است. | میزان کافئین در روبوستا تا ۲.۵ درصد و زیاد است. |
تلخی کمی دارد و طعم آن بیشتر به ترشی میزند. | تلخی این قهوه نسبت به عربیکا بیشتر است. |
عطر و طعم پیچیده و دلپذیرتری دارد. | عطر و طعم این دانه پیچیدگی کمتری دارد. |
کیفیت بالا و به تبع قیمت گرانتری دارد. | قیمت این قهوه اقتصادی و ارزانتر است. |
میزان اسیدیته این دانه بیشتر است. | اسیدیته روبوستا پایینتر بوده و طعم آن بدون ترشی است. |
کرما و بادی کمی دارد. | کرما و بادی زیادی دارد. |
اکنون که با تفاوتهای روبوستا و عربیکا آشنا شدیم، از اینجا به بعد به سلیقه شما مربوط است. در واقع، نمیتوان گفت که کدام دانه نسبت به دیگری برتری بیشتری دارد. برخی افراد ترجیح میدهند که قهوهای تلخ با کافئین بالا بنوشند؛ در مقابل برخی دیگر تمایل دارند فنجان قهوهشان کیفیت بالا و میزان کافئین کمتری داشته باشد. اما بهترین ترکیب قهوه برای اسپرسو کدام است؟ چه مقدار از هر دانه باید آسیاب شود؟
ترکیب عربیکا و روبوستا در تهیه قهره اسپرسو
در کافیشاپهای ایران عمدتاً قهوه را در درصدهای ۸۰ – ۲۰، ۷۰ – ۳۰ و ۶۰ – ۴۰ دمآوری میکنند. آن چه که اهمیت دارد پیش از شناخت بهترین ترکیب قهوه اسپرسو بدانید، وجود انواع مختلف دانههای عربیکا و روبوستا در بازار با ویژگیهای مختلف است. بنابراین، نمیتوان فقط به این درصدها اکتفا کرد و باید در درجه اول به نوع قهوه روبوستا و عربیکا و ویژگیهای آن توجه داشت؛ به عنوان مثال دانههای قهوه عربیکای آفریقایی در مقایسه با دانههای قهوه عربیکای هندی و آمریکایی تفاوت زیادی دارند. به بیان ساده، میتوان گفت که بهترین ترکیب اسپرسو با توجه به ذائقه افراد و دو نکته زیر پیدا میشود:
- هر اندازه درصد عربیکا در ترکیب آسیاب قهوه بالاتر باشد، میزان تلخی و کافئین در قهوه پایینتر و مقدار اسیدیته و ترشی و همچنین قیمت بالاتر خواهد بود.
- هر اندازه درصد روبوستا در ترکیب آسیاب قهوه بالاتر باشد، میزان تلخی و کافئین در قهوه بیشتر و مقدار اسیدیته و ترشی و همچنین قیمت پایینتر خواهد بود.
بنابر دو اصل بالا، شما میتوانید خوشمزهترین و بهترین فنجان قهوه را بنوشید و لذت ببرید. البته باید در نظر داشته باشید که زیادهروی در هر یک از قهوههای روبوستا و عربیکا در ترکیب آسیاب دانههای قهوه میتواند مشکلاتی را اعم از مشکلات گوارشی و… برایتان ایجاد کند. به عنوان مثال، برخی افراد علاقه شدیدی به کافئین دارند و اگر سراغ قهوه ۹۰ درصد روبوستا بروند یا این که کلاً از عربیکا صرف نظر کنند، احتمال این که پس از نوشیدن قهوه دچار اضطراب شدید، تپش قلب بالا و سرگیجه شوند وجود خواهد داشت.
بهترین ترکیب قهوه اسپرسو بر اساس توجه به دو دانه عربیکا و روبوستا پیدا میشود. از جمله رایجترین درصدهای ترکیب این دو دانه قهوه میتوان به ۸۰ – ۲۰، ۷۰ – ۳۰ و ۶۰ – ۴۰ اشاره داشت.
بهترین ترکیب قهوه اسپرسو بر پایه نوع دانه
با توجه به نکاتی که تا این بخش از مقاله گفته شد، بهترین ترکیب قهوه اسپرسو، ترکیبی متعادل و خوش طعم است. به عنوان مثال، بسیاری از طرفداران قهوه ترجیح میدهد که هم کافئین لازم را پس از نوشیدن قهوه دریافت کنند و هم این که فنجان قهوهای باکیفیت بالا و طعمی با اسیدیته کنترل شده بنوشند. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که ترکیب ۶۰ – ۴۰ عربیکا و روبوستا از جمله بهترین ترکیب قهوه محسوب میشود. با این حال، برخی افراد حساسیت بیشتری در طعم قهوه دارند و به نتهای ابتدایی، میانی و پایانی قهوه توجه ویژهای میکنند. چه نوع ترکیب قهوهای برای این افراد مناسب است؟
بهترین ترکیب قهوه اسپرسو بر پایه منشاء دانه قهوه
فهرست کردن منشاء دانههای قهوه پیش از این که آنها را آسیاب کنید، میتواند به شما در تجربه نوشیدن قهوهای لذیذ و متناسب با طعم دلخواهتان کمک شایانی کند. به همین خاطر، در ادامه نکاتی را با شما عزیزان به اشتراک خواهیم گذاشت تا بتوانید از بین دانههای قهوه موجود در بازار با منشاءهای مختلف، بهترین گزینه را انتخاب نمایید:
- نت ابتدایی شیرین: اگر علاقهمندید که قهوه شما نت ابتدایی شیرین داشته باشد، دانه قهوههای پرو، مکزیک و برزیل گزینه خوبی هستند.
- نت میانی اسیدی: منظور از نت میانی، مدت زمان بین لحظه نوشیدن اولین جرعه تا موقع قورت دادن آن است. استفاده از نتهای طعمدار میوهای نظیر سیب یا هلو میتواند میزان اسیدیته را در نت میانی کنترل کند و طعمی عالی به ارمغان آورد. دانههای قهوه کاستاریکا، گواتمالا و کلمبیا گزینه خوبی برای نت میانی اسیدی و میوهای محسوب میشوند.
- نت پایانی: منظور از نت پایانی همان نت بلند قهوه و طعمی است که پس از نوشیدن قهوه بر زبان باقی میماند. توصیه میشود که از دانههای قهوه کنیا یا اتیوپی که دارای اسید سیتریک هستند و امکان برشته کردن آنها وجود دارد بهره ببرید.
فراموش نکنید که دانههای قهوه انتخاب شده باید مکمل یکدیگر باشند. اگر تمایل دارید که کمی عطر و طعم قهوه را تعییر دهید و بهترین ترکیب قهوه اسپرسو را متناسب با ذائقه خود به دست آورید، میتوانید از مقداری جوز هندی، وانیل یا دارچین استفاده نمایید.
تجهیزات مورد نیاز برای تهیه بهترین ترکیب قهوه اسپرسو
برای شروع کار و ترکیب قهوه به تجهیزاتی نیاز دارید تا بتوانید دانههای مختلف قهوه را به همراه مشخصات و طعمهای گوناگون به بهترین شکل ممکن با همدیگر ترکیب نمایید. در ادامه، برخی از مهمترین تجهیزات را معرفی خواهیم کرد:
- ترازوی دیجیتال یا قاشق اندازهگیری
- دستگاه قهوهساز
- آسیاب قهوه
- یک ظرف مناسب با اندازه متوسط برای میکس ترکیب دانههای قهوه قبل از آسیاب
- دفترچه برای نوشتن نسبتهای ترکیبی (مناسب برای باریستاهای حرفهای)
- فنجان قهوه
- فومساز شیر (در صورت تمایل برای آمادهسازی شیر قهوه)
- لوازم شستوشو
برای پیدا کردن بهترین ترکیب قهوه اسپرسو باید به درصد دانه روبوستا و عربیکا و همچنین منشاء دانه توجه داشت. علاوه بر این، به تجهیزاتی نظیر دستگاه قهوهساز، آسیاب قهوه، ترازوی دیجیتال و… نیز نیاز داریم.
نتیجهگیری
در این مقاله به بررسی بهترین ترکیب قهوه اسپرسو و چگونگی پیدا کردن بهترین ترکیب پرداختیم. قهوه یکی از پرطرفدارترین نوشیدنیها در ایران و سراسر دنیا محسوب میشود که میتوان با ترکیب دانههای قهوه مختلف، بهترین و معطرترین فنجان قهوه را آماده کرد. یکی از مهمترین مواردی که باید در زمان آمادهسازی قهوه به آن توجه داشته باشیم، تجهیزات به شمار میرود. بدیهی است که به قهوهساز باکیفیت، آسیاب قهوه، فنجان مناسب، فومساز و مواردی از این قبیل نیاز خواهید داشت. تجهیزات باکیفیت و مرغوب روی طعم قهوه شما موثر خواهند بود؛ از این رو پیشنهاد میشود سراغ یک فروشگاه معتبر برای خرید این تجهیزات بروید.
بیشتر بخوانید: بهترین دستگاه آسیاب قهوه صنعتی
بیک لند؛ مرجع خرید لوازم قهوه و کافیشاپ
بیک لند یکی از معتبرترین فروشگاههای عرضهکننده انواع تجهیزات قهوه و کافیشاپ و لوازم قنادی آنلاین محسوب میشود که شما عزیزان میتوانید از این مجموعه انواع دستگاه اتوماتیک قهوهساز، قهوهساز فیلتردار، دستگاه قهوه دمی، آسیاب قهوه، لیوان و ماگ و… را خریداری کنید. تمامی محصولات و دستگاههای عرضه شده توسط بیک لند از لحاظ کیفی مرغوب و درجه یک هستند؛ برای کسب اطلاعات بیشتر و بازدید از لیست کامل محصولات عرضه شده توسط این مجموعه از شما دعوت میشود به وبسایت بیک لند سر بزنید. در صورت وجود هر گونه سوال در مورد تجهیزات قهوه و کافیشاپ، میتوانید با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید.