مطالب

فوندانت چیست؟ انواع فوندانت، کاربرد، اجزا و مضرات آن

فوندانت چیست؟

دنیای قنادی و شیرینی‌پزی، دنیایی جذاب برای افراد علاقه‌مند به خوراکی‌های مختلف و شیرینی‌ها است. به طور کلی این صنعت، جزء پرطرفدارترین صنایع به شمار می‌رود و افراد بسیاری در سراسر دنیا به آن علاقه‌مند هستند. علاقه بسیار زیاد افراد مختلف به این حوزه باعث شده تا برخی از مواد مورد استفاده در کیک‌ها و شیرینی‌ها برای مصرف‌کنندگان به یک علامت سؤال تبدیل شوند و این دسته از افراد به دنبال کسب اطلاعاتی دقیق از چیستی، عملکرد، مزایا و مضرات آن‌ها باشند.

یکی از اسامی که در شیرینی‌پزی و قنادی بسیار به گوش می‌رسد، فوندانت است. اما فوندانت کیک چیست؟ چه کاربردی دارد و مزایای و معایب آن شامل چه مواردی می‌شوند؟

در این مقاله از وب‌سایت بیک لند، قصد داریم تا به این سؤالات پاسخ دهیم و فوندانت را به طور کامل بررسی نماییم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فوندانت، کاربرد، اجزا و مضرات آن، تا انتهای این مقاله با بیک لند همراه باشید. همچنین برای خرید ابزار فوندانت می توانید به وبسایت بیکلند مراجعه کنید.

فهرست محتوا

فوندانت چیست؟

فوندانت چیست؟

فوندانت کیک چیست ؟  در واقع یک ماده خوراکی است که به منظور تزئین کیک و شیرینی‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این خوراکی، از آب، قند، ژلاتین و گلیسرول تولید می‌شود و به دلیل سهولت کاربرد و استفاده، به عنوان یکی از اصلی‌ترین مواد اولیه تزئینات و پیاده‌سازی ایده‌های خلاقانه در پخت و تزئین شیرینی و کیک کاربرد دارد. به بیان دیگر می‌توان گفت که فوندانت نوعی خمیر قنادی است که برای پوشش کیک کاربرد دارد.

انواع فوندانت

فوندانت‌ها از لحاظ ظاهری و برخی از ویژگی‌ها با یکدیگر تفاوت داشته و به انواع مختلفی چون مایع، خمیری و مجسمه‌سازی تقسیم می‌شوند که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

·       فوندانت مایع

فوندانت مایع نوعی از فوندانت است که به عسل شباهت دارد. این ترکیب کرم‌مانند، در پوشش و یا به منظور پرکردن درون کیک، شیرینی‌، نبات، آب‌نبات و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور کلی کیک‌هایی که تزئینات زیادی دارند، معمولاً با استفاده از فوندانت مایع پوشانده شده‌اند.

ابزار فوندانت

·       فوندانت خمیری

فوندانت خمیری به نام‌های مختلفی چون خمیر فوندانت، فوندانت آیسینگ و پتینیس شناخته می‌شوند. این نوع از فوندانت بیشتر در تزئین کیک‌ها و شیرینی‌های عروسی‌ها و جشن تولدها مورد استفاده قرار می‌گیرد و کاربرد دارد. توجه داشته باشید که علاوه بر آماده‌سازی اشکال تزئینی، خمیر فوندانت نیز مانند خمیر ساخت پوشاننده پای، باز می‌شود و به منظور پوشاندن کیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دسته از فوندانت‌ها، در دمای اتاق پایداری قابل‌قبولی داشته و به راحتی آب نمی‌شوند.

·       فوندانت مجسمه‌سازی

فوندانت مجسمه‌سازی تشابه بالایی با خمیر فوندانت دارد اما باید توجه داشته که این نوع، نسبت به نوع خمیر، از استحکام سخت‌تری برخوردار است. در نتیجه دوام بالا و استحکام سخت، این نوع فوندانت به یک ترکیب بی‌نظیر برای مجسمه‌سازی تبدیل شده است.

کاربرد فوندانت چیست؟

کاربرد فوندانت چیست؟

امروزه بیش از هر زمان دیگری از فوندانت در تزئین و پخت کیک و شیرینی‌های مختلف استفاده می‌شود. به طور کلی، گسترش استفاده از فوندانت نسبت به دیگر خوراکی‌ها و مواد تزئینی را می‌‎توان نشئت‌گرفته از مزایا و طعم آن‌ها دانست.

از جمله دلایل گسترش کاربرد فوندانت می‌توان به سفید بودن پایه رنگی شکر و در نتیجه، فراهم‌شدن امکان ایجاد جذابیت‌های بصری بی‌نظیر در تولید کیک اشاره نمود. همچنین می‌توان به شکل پذیری، عدم وجود پایه آجیل در طعم، عدم وجود مشکلات حساسیتی و… نیز به عنوان مزایا و دلایل کاربرد گسترده فوندانت در شیرینی‌پزی و قنادی اشاره نمود.

شما می توانید برای تهیه انواع لوازم قنادی و استعلام قیمت لوازم قنادی از ما در وب سایت بیکلند مشاوره بگیرید.

مزایای فوندانت چیست؟

همان‌طور که گفته شد، فوندانت دارای مزایای بسیاری است و همین مزایا دلیل اصلی کاربرد گسترده فوندانت به شمار می‌روند.

در ابتدا باید اشاره نمود که فوندانت مانند قند و شکر، یک منبع تأمین انرژی به شمار می‌رود. اما فارغ از بحث خوراکی، اکثر مزیت‌های فوندانت، به بحث شکل‌پذیری و تزئین آن مربوط می‌شوند. فوندانت خمیری به راحتی و به خوبی شکل می‌گیرد و به خوبی رنگ را جذب می‌کند. در کنار این موضوع، اشباع رنگ در فوندانت باعث شده تا این خوراکی، به راحتی فاسد نشده و طول عمر و ماندگاری قابل‌توجهی داشته باشد. همچنین فوندانت مایع، به دلیل چسبندگی بالایی که دارد، می‌تواند به عنوان چسب خوراکی در شیرینی و کیک‌های مختلف مورد استفاده قرار بگیرد.


بیشتر بخوانید: تزیین کیک با خمیر فوندانت در خانه

مضرات فوندانت چیست؟

به طور کلی اکثر موادی که فوندانت را تشکیل می‌دهند شکر هستند. در نتیجه این موضوع، عوارض و مضرات فوندانت، به این مورد وابسته است. در واقع افرادی که دارای بیماری‌های کبدی، قندی و دیگر بیماری‌های مرتبط با قند بوده و در یک رژیم غذایی قرار دارند، باید به صورت کنترل‌شده و با حساسیت بالا اقدام به مصرف آن کنند. در نتیجه عوارض این خوراکی برای افرادی که نمی‌توانند به هر دلیل قند مصرف کنند، در کیک‌ها و شیرینی‌های رژیمی به هیچ عنوان از فوندانت استفاده نمی‌شود.

فوندانت چگونه تولید می‌شود؟

 

فوندانت کیک چیست و چگونه تولید می‌شود؟

تولید فوندانت به روش خاصی صورت می‌گیرد. نوع مایع، از روش فوق اشباع کردن آب با ساکاروز به دست می‌آید. در واقع در این روش، دو برابر مقدار آب موجود، شکر ریخته می‌شود. در شرایط فوق اشباع بودن محلول، اگر آن را بی حرکت تا زمان سرد شدن نگه داشت و سپس آن را با شدت بالا هم زد، باعث ایجاد کریستال‌های کوچکی می‌شود که به ساخت و تولید فوندانت با بافتی نرم و یکنواخت می‌انجامد.


بیشتر بخوانید: راهنمای جامع استفاده از ابزار فوندانت

 

جمع‌بندی

در این مقاله از وب‌سایت بیک لند، تلاش کردیم تا نکات مهم در رابطه با فوندانت را بررسی نماییم و به مواردی مانند چیستی، کاربرد، مزایا، مضرات و… بپردازیم. همان‌طور که گفته شد، فوندانت نوعی خوراکی تزئینی است که انواع مختلفی دارد. این خوراکی به دلیل شکل‌پذیری بسیار عالی در آماده‌سازی المان‌ها و اشکال تزئینی کاربرد گسترده‌ای دارد. همچنین به دلیل تولید این خوراکی از شکر، افرادی که به هر دلیلی امکان مصرف قند را ندارند، می‌توانند نسبت به مصرف فوندانت نیز اقدام کنند.

بیک لند، فروشگاه تخصصی قنادی

بیک لند، یکی از برترین فروشگاه‌های کشور در زمینه ارائه تجهیزات و مواد اولیه قنادی در ایران است. این مجموعه که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت می‌کند، همواره در تلاش است تا بهترین و باکیفیت‌ترین تجهیزات و مواد اولیه را با قیمتی مقرون‌به‌صرفه به دست مشتریان و مخاطبان محترم برساند. عزیزانی که به دنبال تهیه فوندانت و ابزار فوندانت هستند، می‌توانند همین حالا به وب‌سایت بیک لند مراجعه نموده و با مشاهده لیست محصولات، خرید خود را نهایی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *